21 Ağustos 2017 17:15

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Hizan köylerinde ev baskını

Operasyonların sürdüğü Bitlis Hizan'a bağlı Yaylacık, Bilgili, Yolbilen ve Çalışkanlar köylerindeki ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Dihaber'de yer alan habere göre; Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Yaylacık (Aqunıs), Bigili (Haret), Çalışkanlar (Kekulan), Yolbilen (Xulebir) köylerinde askerlerce yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yaylacık köyünde Ekrem, Berhem, Fesih ve Abdullaziz Çelik, Şeref, Aşık, Hazine, İsmet, Fahrettin Gümüş gözaltına alınırken, Bilgili köyünde Çetin Akşin, Yolbilen köyünde Ahmet Aktay, Mehmet Sakin Altın, Muzaffer Altın gözaltına alındı. Çalışkanlar köyünde ise Alpay Çetin ve Yılmaz Çetin gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanların Hizan Jandarma Karakolu’na götürüldüğü öğrenildi. Ev baskınlarının olduğu köylerde 12 Ağustos’ta yapılan açıklamada, ilçenin Yaylacık köyü ile Bilgili ve Sarıbal mezraları, Çalışkanlar köyü, Yolbilen köyü ve Xûlepîr (Yeniçay) mezrası, Sarıtaş köyü Gedik mezrası, Akşar köyü Aşağıkılavuz ve Yukarıkılavuz mezraları, Horozdere köyü Balga ve Karaağaç mezrasında, ikinci bir emre kadar yasak ilan edildiği duyurulmuştu.

Yasağın ardından bölgede başlatılan operasyonlar ise devam ediyor. (Bitlis/DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Folklor yasağına tepki: Folklordan neden korkuyorsunuz

SONRAKİ HABER

MHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...