21 Ağustos 2017 14:58

Akhanlı’nın avukatı: Türkiye’ye iade beklemiyoruz

Türkiye’nin talebi ile gözaltına alınan Almanya vatandaşı Doğan Akhanlı’nın avukatı, İspanya’nın Akhanlı’yı iade edeceğini düşünmediğini söyledi.

Paylaş

Türkiye’nin talebi ile gözaltına alınan Almanya vatandaşı Doğan Akhanlı’nın avukatı, İspanya’nın Akhanlı’yı iade edeceğini düşünmediğini söyledi.

Akhanlı’nın Avukatı Ilias Uyar Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine verdiği demeçte, söz konusu olayın adli soruşturma amacı değil, Interpol üzerinden yürütülen bir ‘av’ niteliği taşıdığını ifade etti.  Uyar, Merkel’in Gazeteci Deniz Yücel’in tutuklanması olayındakinin aksine açık bir şekilde tavır gösterdiği için de memnuniyet duyduğunu belirtti.

‘TÜRKİYE’DE ADİL YARGILAMAM YAPILAMAZ’

İspanya’da gözaltına alınan Almanya vatandaşı Yazar Doğan Akhanlı ise Alman televizyonu ARD’ye verdiği demeçte “Avukat değilim, ama bir yazar olarak bir kişinin hâlâ olağanüstü hal uygulanan ve hukuk devletinin ayaklar altına alındığı bir ülkeye iade edilmesinin mümkün olacağını düşünmüyorum. Zira böyle bir ülkede adil bir yargılanma yaşanması beklenemez” şeklinde konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, pazar günü RTL televizyonunda Akhanlı’nın gözaltına alınması nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’yi uluslararası polis teşkilatı Interpol’ü kötüye kullanmakla suçlamıştı. Merkel, Interpol’ün “bu tür şeyler için” kullanılamayacağını söylemişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bureau ve tüm tutuklu gazetecilere özgürlük

SONRAKİ HABER

Cebeci kampüsünün 4. Murat'ı vefat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...