21 Ağustos 2017 14:51

Üç Nokta’dan eleştirel yaz sayısı

Edebiyatta Üç Nokta, 22. sayısının kapağına mücadeleyi sembolize eden bir boksör eldiveni koyarak sanatın cesaretle ilişkisine odaklandı.

Paylaş

Edİtörlüğünü Cenk Gündoğdu’nun yaptığı Edebiyatta Üç Nokta, 22. sayısının kapağına mücadeleyi sembolize eden bir boksör eldiveni koyarak sanatın cesaretle ilişkisine odaklandı. Şair ve Yazar Haydar Ergülen’in 60. yaşına armağan dosyada Özcan Erdoğan’ın yaptığı söyleşi, Tuğrul Tanyol, Adnan Özer, Baki Ayhan T, Emel Kaya’nın kapsamlı yazıları yer alıyor. 

Okurların duygularını, sanat sevgilerini, heveslerini sömüren ve ticari faaliyetleriyle her gün biraz daha ortamı kirleten akla, ilişkilere ve vasatlığa vurgu yapan Dergi Editörü Cenk Gündoğdu, Nakavt başlıklı yazısında, tarafsızlığın iyi şiiri kirleten kötülüğe su taşıdığını ifade ederek cesaretli davranmamız gerektiğini şu sözlerle sürdürüyor: “Türk şiiri; bir süredir bu tacirlerden dolayı sahte bandıralı gemilerin ve zehirli tankerlerin atıklarını boşalttığı bir Boğaz’a döndü. Ve bu gübrecilere karşı durup “mahallenin delisi” olmayı göze alanlar, vasat koalisyonlarca sansürlendi, tribünlerden meczup ilan edilerek değersizleştirilmeye çalışıldı. İşte tam da bu yüzden gerçek sanatın, şiirin yanında olanlara büyük sessizlik değil edebiyat sevgisi taşıyan insanları madden ve manen sömüren bu kirli tüccarlara karşı her alanda tavır ve haklı bir “gürültü” düşüyor. Süregiden baskılara, siyasal erkin can yakıcı karanlığına karşı yayınlarında, alanlarında, megafonlarında bir tek söz edememiş bu tacirler, kirli sözleri ve ilişki biçimleri ile bu amigolar edebiyatı dağılmış bir pazar yerine çevirdiler. Sanatın, şiirin şimdi her zamankinden daha çok cesarete ihtiyacı var. Davranmalı ve güçlü bir ses çıkarmalıyız.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD’nin Telafer’deki askeri üssü kalıcı olacak

SONRAKİ HABER

Bureau ve tüm tutuklu gazetecilere özgürlük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...