21 Ağustos 2017 14:36

MOBESE’lerin  incelenmesi istendi

Şapatan köyünde işkence gören 38 köylünün avukatları savcılığa baş vurarak köydeki MOBESE'lerin incelenmesini istedi.

Paylaş

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Şapatan köyünde işkence gören 38 köylüden sonra avukatları da Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. Köylülerin, köyde başlayan ve emniyette süren işkenceyi tüm yönleriyle anlattığı, darp raporları ve fotoğraflarını sunduğu Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran avukatlar, cami minarelerinde bulunan MOBESE kameralarının incelenmesini istedi. 

Köylülerin Avukatı Sebahattin Yılmaz, 6 bin nüfusa sahip köydeki 5 caminin minaresinde bulunan MOBESE kayıtlarının tek tek incelenmesini talep etti. 

KÖYLÜLER 375 POLİSLE YÜZLEŞTİRİLECEK 

Açılan soruşturma kapsamında olay günü köyde bulunan 375 özel harekat polisi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde bulunan polisler ile köylülerin yüzleştirileceğini belirten Yılmaz, “Köylüler bu aşamada teşhis yapacak. Ancak baskının yaşandığı gün neredeyse hepsinin yüzü kapalıydı. Neredeyse tüm köylülere işkencede bulunan TEM şubesindeki 35-40 yaşlarındaki polisin de teşhisi yapılacak. Bu kişi gelen herkesi dayaktan geçirmiş” diye konuştu. 

40 ADET FOTOĞRAF SUNULDU 

Olay günü işkenceyi belgeleyen 40’ın üzerinde fotoğrafın savcılığa sunulduğunu dile getiren Yılmaz, “İşkenceye uğrayan köylülere rapor vermeyerek ‘Sizin hatanız’ diyen doktor Elif Ç. hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Geçen sürede işkence yaralarının düzelme durumu var, ilk gün verilseydi işkencenin belgelenmesi daha iyi olurdu. Fotoğraf ve iki gün sonra verilen raporlarla soruşturma yürüyecek” dedi. (Hakkari/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Pestisitler uzun süre maruz kalanlarda kansere neden oluyor

SONRAKİ HABER

Rusya: IŞİD’in konvoyunu vurduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...