21 Ağustos 2017 14:07

Yarkadaş 'Kanun benim' diyen polisi Soylu'ya sordu

CHP'li Yarkadaş, Soylu'ya iki avukata kaba bir şekilde müdahale eden ve ‘Burada kanun benim’ diyen polisi sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kars’ta yaşanan keyfi bir uygulamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. TBMM’ye soru önergesi veren Yarkadaş, “İki avukata kaba bir şekilde müdahale eden ve ‘Burada kanun benim’ diyen polis memuru, özerk bir cumhuriyetin temsilcisi midir? Bu keyfiliğe karşı ne yapmayı düşünüyorsunuz?​” diye sordu. 

Avukat Rahim Yılmaz ile Selda Yılmaz’ın Kars Harakani Havalimanında görevli bir polis memuru tarafından sözlü ve fiziki tacize uğradığını belirten Yarkadaş, “Her iki avukat, kimliklerini göstermesine rağmen keyfi bir şekilde GBT’ye maruz bırakılmış, avukatlık kanunu çiğnenmiştir” dedi.

Polisin, iki avukatın “Keyfi işlem yapamazsınız” itirazına “Burada kanun benim, Sayın Cumhurbaşkanı dışında istediğim herkesin üstünü ararım. Gidin istediğiniz yere şikayet edin. Ben ne diyorsam onu yapacaksınız” dediğini belirten Yarkadaş, “Sanırım Kars’ta özerk bir cumhuriyet ilan edilmiş. Polis ne bakan, ne vali ne de kanun takıyor” ifadesini kullandı. 

Polisin keyfi tutumunun iki avukat tarafından savcılığa şikayet edildiğini de belirten Yarkadaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Türkiye bir hukuk devleti midir, yoksa polis devleti mi?​” sorusunu yöneltti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sorumluluğu sadece personele yüklediler!

SONRAKİ HABER

Yönetmelik kadının yükünü daha da artırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...