21 Ağustos 2017 13:41

AÜ'de köpeklere antidepresan verildi iddiası

Ankara Üniversitesi merkez kampüsünde bulunan köpeklerin güvenlik görevlileri tarafından antidepresan ilaçla zehirlendiği iddia edildi.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
ANKARA

Empati Doğa ve Hayvan Savunucuları Derneği Başkanı Neslihan Zaimoğlu, Ankara Üniversitesi merkez kampüsünde bulunan köpeklerin yemeğine üniversite güvenlik görevlilerinin antidepresan ilaç koyduğunu ve köpeklerin zehirlendiğini iddia etti. 

İddiasını görgü tanıklarına dayandıran Zaimoğlu, olayı şöyle anlattı: “Olayı gören öğrenciler güvenlik görevlilerinin büyük bir kova taşıdığını görmüşler. Kovayı sorduklarında ‘köpeklere vereceğimiz yemek, bir hayvansever gönderdi’ yanıtını almışlar. Kova içerisindeki yemeklerde aşırı dozda antidepresan konulmuş. Buradaki durum görevi ihmaldir.”

‘SİZ TOPLARSINIZ, BİZ UYUTURUZ’

Köpeklerin toplatılması için yazışmaların olduğunu aktaran Zaimoğlu, “Resmi yazışmalarda köpeklerin kısırlaştırılması gerektiği ve bunu için toplanacakları yazılmış.  Yazışmalardan birisinde ‘Siz toplarsınız, biz uyuturuz’ ifadesi bulunuyor” iddiasında bulundu. Ankara Üniversitesi Rektörlüğünü kötü durumda bırakmak gibi bir niyetleri olmadığının altını çizen Zaimoğlu, “Üniversiteden bir yetkilinin bize ulaşmasını bekliyoruz. Olay hakkında rapor tutup kamuoyundan özür dilemesini istiyoruz. Sonuç alamazsak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Topbaş: Yağış için sadece idarecilerin tedbiri yetmiyor

SONRAKİ HABER

Sorumluluğu sadece personele yüklediler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa