21 Ağustos 2017 13:18

Kamu emekçileri 27 haftadır direniyor

KHK ile ihraç edilen KESK üyelerinin başlattığı eylem, 27'nci haftaya girerken Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi istendi

Paylaş

KHK ile ihraç edilen KESK üyelerinin başlattığı eylem, 27'nci haftaya girerken, açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın taleplerinin derhal kabul edilmesi istendi. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen KESK üyelerinin haftanın üç günü Kadıköy Altıyol ve Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda sürdürdükleri eylem 27'nci haftaya girdi. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelen kamu çalışanları, "Haksız hukuksuz ihraçlara hayır, işimizi geri alacağız" pankartını açtı. "Nuriye ve Semih'in yanındayız", "KHK gidecek biz kalacağız" dövizlerinin de yere serili olduğu eylemde Gülmen ve Özakça'nın fotoğrafları da direniş alanında yer aldı. Eylem boyunca sık sık "Nuriye Semih yalnız değildir", "İşimizi geri alacağız", "KHK'ler gidecek biz kalacağız" sloganları da atıldı.

KHK ile ihraç edilen öğretmen Muhammed Sevinçtekin 27 haftadır direnişlerinin sürdürdüğünü ve sürdürmeye de kararlı olduklarını açıkladı. Barışı, özgürlüğü ve onuru savundukları için işten atıldıklarının altını çizen Sevinçtekin, "Boğazınızdan iki lokma geçebilir. Kimisi kebap yer kimisi kuru soğan. Yat, kat veya kabap önemli değil önemli olan onurdur" diye konuştu. Sevinçtekin, Gülmen ve Özakça'nın derhal işe geri alınması talebini dile getirerek konuşmasına son verdi. Eyleme, çevredeki yurttaşlarda alkış ve imzalarıyla destek verdi. 

'HIRSIZLIK YAPMADIK VE KİMSE TARAFINDAN KANDIRILMADIK'

Bakırköy ile eş zamanlı Kadıköy Altıyol’da da yapılan eylemde, "OHAL kaldırılsın KHK iptal edilsin" pankartı açılırken, sık sık "KHK'ler iptal edilsin", "Nuriye Semih onurumuzdur", "KHK'ler gidecek biz kalacağız" sloganları atıldı. Eylemciler adına açıklama yapan Aslı Akyüz, iktidarın, ihraç, gözaltı ve tutuklamalarla KESK’lileri sindirmeye ve boyun eğdirmeye çalıştığını söyledi. AKP'nin kendisinden olmayan herkesi düşman ilan ettiğini belirten Akyüz, işten atma ve tutuklamalarla iradeleri ve onurları teslim alınmaya çalışıldığını ifade etti. 

Akyüz, şöyle devam etti: "Bizler meşru olduğumuz bilinciyle alanlarda olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz, onların iddia ettiği gibi vatan haini değil, bulunduğu yerlere emekleri ve alın terleriyle gelmiş onurlu kamu emekçileriyiz. Hırsızlık yapmadık, soruları çalmadık, kimseyi dolandırmadık ve kimse tarafından kandırılmadık." (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Vücuduna demir çubuk saplanan işçi hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Köpeğe tecavüz şüphelisine sadece para cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...