21 Ağustos 2017 07:49

Erdoğan: Kılıçdaroğlu doğmamış çocuğa don biçiyor

Ürdün ziyareti öncesi konuşan Erdoğan, Zekai Aksakallı ve Kemal Kılıçdaroğlu sorularını yanıtladı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanında konuştu.

Ürdün'le ilişkilere değinen Erdoğan, "2016 yılından itibaren büyük bir ivme yaşanıyor. Gerek bakan düzeyinde ziyaretler gerek iş adamları düzeyinde ziyaretler de icra edildi. Ürdün, FETÖ ile mücadelede ülkemize güzel bir destek vermiştir. Başta kardeşim Ürdün Kralı Abdullah olmak üzere ilgili tüm Ürdün makamlarına bizzat teşekkür etmek fırsatı bulacağım.

Karşılıklı vize muafiyeti serbestisi anlaşması gibi belgeleri de imzaladık. Türkiye ve Ürdün bölgesel krizlerden doğrudan etkilenen iki ülke. Çok sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Ürdün de bu süreç içerisinde yaklaşık 1 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıyor.

Bölgemizin içinden geçtiği hassas dönemde gerçekleşen bu ziyaretin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

AKSAKALLI YANITI: ASKERLİKTE KIRGINLIK OLMAZ

Dünden bu yana gündemin baş sırasında yer alan Korgeneral Zekai Aksakallı'nın 2. Kolordu Komutanı olarak atanmasına dair konuşan Erdoğan, "Askerlikte kırgınlık olmaz. Nerede görev verilirse orada görev yapar. Şu anda zaten Zekai Aksakallı'nın Özel Kuvvetler'deki görev süresi de doldu. Bu yaklaşan YAŞ toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu'ya atanması ile alakalı ilgili birimler teklifi getirmiş vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte orada bu görevini devam ettirecek" şeklinde konuştu.

'KILIÇDAROĞLU GÜNDEMDE KALMAK İSTİYOR'

Erdoğan, geçtiğimiz hafta "İçerideki zatla(Enis Berberoğlu) Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın" sözleriyle hedef gösterdiği CHP Lideri içinse "Benim gündemimde böyle bir şey yok. Ben bunları değerlendirmeye haiz bir ifade olarak görmüyorum Kılıçdaroğlu doğmamış çocuğa don biçiyor. Kendini gündemde tutmak için böyle bir şey diyor" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karapınar'da taciz iddiasıyla 1 Suriyeli öldürüldü 

SONRAKİ HABER

TEİS: İnternetten ilaç satışına artık 'dur' denmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...