20 Ağustos 2017 17:23

Vinç Operatörleri Derneği: Rant için iş cinayetine davetiye

Anadolu Kule Vinç Operatörleri Derneği, operatörlük belgesinin ranta çevrildiğini belirterek, önlenmemesi halinde iş cinayetlerinin süreceğini söyledi

Paylaş

Anadolu Kule Vinç Operatörleri Derneği üyeleri, operatörlük belgesinin ranta çevrildiğini belirterek, bunun önlenmemesi halinde iş cinayetlerinin süreceğini bildirdi.
 
Kadıköy Boğa’da toplanan kule vinç operatörleri adına açıklamayı Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akman okudu. Çeşitli basın yayın organlarında kule vinç operatörlerinin ücretlerinin 15 bin lira olduğu yönünde haberler çıktığını hatırlatan Akman, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yerden 100 metre yukarda, günde 12-13 saat çalıştıklarını ve bunun karşılığı 4 bin lira ücret aldıklarını kaydeden Akman, çoğu kez ücretlerini vincin tepesinde eylem yaparak alabildiklerini dile getirdi. Bu haberlerin amacının yasalardaki boşluklardan faydalanarak rant sağlamak olduğunu söyleyen Akman, şöyle devam etti: “Bu haberleri yapanlar iş makineleri kursları vasıtasıyla bir haftalık göstermelik eğitim sonucunda insanlara operatörlük belgesi vermektir. Bu rant odaklarının önü alınamaz ise ne yazık ki mevcut is kazaları ile iş cinayetleri birkaç kat daha artacaktır” dedi.
 
İş cinayetlerinin en önemli sebebinin gerekli mesleki eğitim ve iş güvenliği eğitimlerinin verilmemesi ve gerekli denetimlerin yapılmaması olduğunu dile getiren Akman, “Biz kule vinç operatörleri olarak iş cinayetlerinin son bulması için gerekli düzenlemelerin yapılması, meslek eğitimlerinin standarda kavuşturulması ve şantiyelerde gerekli denetimlerin yapılması gerektiğine inanıyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK Ankara: OHAL’i kaldırın, KHK’leri iptal edin

SONRAKİ HABER

Veli-Der’den eğitim hakkı için mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...