20 Ağustos 2017 17:15

KESK Ankara: OHAL’i kaldırın, KHK’leri iptal edin

KESK Ankara Şubeler Platformu, OHAL’in kaldırılarak, KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesini istedi.

Paylaş

OHAL’in kaldırılarak, KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesini isteyen KESK Ankara Şubeler Platformu, hak gasplarına karşı emekçileri birlikte tutum almaya çağırdı.

KESK Ankara Şubeler Platformu OHAL ve KHK’larla gerçekleşen ihraçları her Cumartesi yaptığı eylemle protesto ediyor. Sakarya Caddesi’nde bir araya gelen KESK üyesi kamu emekçileri bu hafta da yaptıkları eylemde, OHAL’in kaldırılarak, KHK’lerle gerçekleşen ihraçların iadesini istedi. KESK üyeleri eylemde dün Sakarya Hendek’te yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren mevsimlik tarım işçilerini de unutmayarak, saygı duruşunda bulundu.

Ankara Şubeler Platformu adına açıklamayı BES Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan yaptı. Meydan, ihraç edilen 4 bin KESK üyesinin  yaşamı boyunca darbelere karşı olduğunu ve FETÖ/PDY örgütüne ve cemaatlere karşı mücadele ettiklerini söyledi. Adalet Bakanı’nın “İşten atılanların hepsi suçlu olduğu için değil, biz onlarla çalışmak istemediğimiz için idari tasarrufla işten atıldılar” sözlerini hatırlatan Meydan, amacın sendikal hakların tasfiyesi ve sermayenin isteklerinin OHAL rejimi ile sorunsuz bir şekilde yerine getirmek olduğunu belirtti. 

Meydan, 4. dönem toplu sözleşme görüşmelerine de değindi. Hükümetin verdiği teklifle emekçilere sefalet ve yoksulluğu dayattığını kaydeden Meydan, hükümetin teklifinin ardından masada bulunan  konfederasyonların da tutumunu eleştirdi. Memur-Sen’in “Bu teklife kapalıyız” dövizleriyle kameralar kaşısına çıkmasını “gösteri” olarak niteleyen Meydan, “Bu yandaş Konfederasyonun tek eyleminin bundan ibaret olacağını biliyoruz. OHAL KHK’leriyle ihraç edilen emekçiler içerisinde en fazla üyeye sahip konfederasyon olarak kapılarını bu üyelerin yüzlerine kapatmıştır. TİS masasında bu konuyu gündem bile yapmayan konfederasyonun kazanım elde etmesi beklenemez” dedi. 

‘TİS MASASINA GETİRİLEN SEFALET NOKTASI’

Yıllardır kamu emekçilerinin ekonomik ve sosyal kayıplarının gerçek talepler üzerinden madde madde tartışılması yerine AKP’nin kuruluş yılı baz alınarak yüzde 10+6 şeklinde masaya getirilmesini “komedi” olarak niteleyen Meydan, hükümet ve Memur Sen’in TİS masasına getirdiklerinin sefalet noktası olduğunu belirtti. Meydan, “Memur Sen AKP’nin kuruluş yıldönümünü mü kutluyor yoksa 3 milyon çalışan ve 2 milyon emeklinin hakkını mı almaya çalışıyor” dedi. 

‘GASP EDİLEN HAKLARIMIZ İÇİN GREV YAPALIM’

Kamu Sen’in de sorumluluğu Memur Sen’e attığını kaydeden Meydan, “Diğer konfederasyonlara çağrı yaparak görüşmeler yapmak yerine topu emekçiler açısından sabıkalı olan Memur Sen’e atmaktadır” dedi. Meydan, tüm sendikaların yerel platformlarına seslenerek, “Hepbirlikte gasp edilen haklarımız için grev yapalım. İş yerlerinde kamu emekçileri buna hazır. Birlikte davranılması halinde geri adım atılacağını biliyorlar, bunu işyerine giden her sendika temsilcisine söylüyorlar” dedi. 

‘3+3 TEKLİF EMEKÇİLERLE ALAY ETMEKTİR’

Açıklamaya katılan KESK MYK üyesi Ramazan Gürbüz de katıldı. Gürbüz, toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin 3+3 zam teklifiyle emekçilerle alay ettiğini söyledi. 15 yıllık AKP iktidarı döneminde emekçilerinin yüzde 60 reel kaybı olduğunu söyleyen gürbüz, emekçilerin bütün kayıplarının karşılanması gerektiğini söyledi. Konu emekçilere geldiğinde yok sayma tutumu sürdürüldüğünü belirten gürbüz, tüm emekçileri birlikte tutum almaya çağırdı. Açıklama yapılan oturma eylemiyle sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yolcu otobüsüyle kamyon çarpıştı: 1 ölü, 21 yaralı

SONRAKİ HABER

Vinç Operatörleri Derneği: Rant için iş cinayetine davetiye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...