20 Ağustos 2017 16:51

CHP’li Torun OHAL’de yasaklanan grevleri hatırlattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı CHP’li belediyelere yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Paylaş

Erdoğan ‘OHAL’le grev tehdidine müsaade etmedikleri’ açıklamasını hatırlatan Torun, “OHAL’i çalışan kesimlerin haklarını gasbetmenin bir aracı olarak kullanmaktan vazgeçmeye davet etmeyi de bir görev biliriz” dedi. 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki Denizli’de yaptığı konuşmada, CHP’li bazı belediyeleri hedef alan sözlerine yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Şişli İlçe Belediyesi’nde toplu sözleşme görüşmeleri aşamasında gündeme gelen grev konusuna değinen Torun, “CHP’nin yönetiminde olduğu belediyelerde, demokrasiye ve adalete olan inancın bir parçası olarak sendikalarla zaman zaman uyuşmazlıklar yaşansa da bu anlaşmazlıklar nihayetinde giderilmekte ve toplu sözleşmeler herkesi memnun edecek biçimde imzalanmaktadır” dedi. 

CHP’li belediyelerin, işçilerinin hakkını verdiğini belirten Torun, şöyle devam etti: 

“İşçi haklarına bu derece duyarlı davranan sayın Cumhurbaşkanı’na bu vesileyle çok yakın zamanda işverenlere yönelik bir toplantıda söylemiş olduğu ‘şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifadeyle anında müdahale ediyoruz, diyoruz ki hayır, burada greve müsaade etmiyoruz’ sözünü ve OHAL sürecinde ertelenen çok sayıda grevi hatırlatmak isteriz. Bu vesileyle, sayın Erdoğan’ı gerçeklerle örtüşmeyen biçimde CHP’li belediyelere yönelik ithamlarda bulunmak yerine, OHAL’i çalışan kesimlerin haklarını gasbetmenin bir aracı olarak kullanmaktan vazgeçmeye davet etmeyi de bir görev biliriz.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Cizre tüm saldırılar karşısında ayakta’

SONRAKİ HABER

Yolcu otobüsüyle kamyon çarpıştı: 1 ölü, 21 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...