20 Ağustos 2017 16:27

‘Cizre tüm saldırılar karşısında ayakta’

HDP, yıkımın yaşandığı Cizre'de 2’nci Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi: Cizre tüm saldırılar karşısında ayakta

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü 2’nci Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Cizre ilçe binasında yapılan kongreye HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Parti Meclis (PM) Üyesi Nuran İmir ile çok sayıda HDP’li yöneticinin yanı sıra Cizre’deki sokağa çıkma yasakları sırasında yaşamını yitiren birçok kişinin aileleri de katıldı. HDP bayrakları ile süslenen kongre salonuna, sokağa çıkma yasağında yaşamını yitiren 13 yaşındaki Cemile Çağırga’nın fotoğrafı da asıldı. 

‘CİZRE DİZ ÇÖKMEDİ’

Kongre divanın seçilmesinden sonra konuşan HDP PM Üyesi Nuran İmir, gelecek 100 yılda Kürtler olmadan Ortadoğu’da herhangi bir gelişmenin sağlanamayacağını ifade etti. Kürtlerin çok güçlü bir ve kritik dönemde geçtiğini kaydeden İmir, bunun bedel verenlerin sayesinde oluştuğunu belirtti. 

Daha sona konuşan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik de, Cizre’nin sürekli saldırılara maruz kaldığını kaydetti. Tarihteki tüm saldırılar karşısında Cizre’nin diz çökmediğini belirten Birlik, bugün Cizre halkının OHAL’e karşı direndiğini ifade etti. 

‘MÜCADELE YAYILDI’

Zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, tüm bu emeğin zafer için harcandığını kaydetti. Özgürlük mücadelesinin büyüdüğünü dile getiren Yıldırım, mücadelenin tüm dünyaya yayıldığını ifade etti. Kürt özgürlük mücadelesinin Ortadoğu’da söz söyleme hakkı kazandığını vurgulayan Yıldırım, umutlarının dimdik ayakta olması gerektiğini belirtti. Halka karşı psikolojik savaş yürütüldüğünü söyleyen Yıldırım, her süreçten daha fazla direngen olacaklarını ve karşıdakilerin kaybettiğini göreceklerini belirtti.  Mücadelenin ruhunun Cizre’de yeşerdiğini ifade eden Yıldırım, Cizre’nin tüm saldırılar karşısında ayakta olduğunu dile getirdi. (Şırnak/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Sur’da kesinti de yıkım da sürüyor

SONRAKİ HABER

CHP’li Torun OHAL’de yasaklanan grevleri hatırlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...