20 Ağustos 2017 14:59

Ailelerin inkar ettiği cinsel istismara 62 yıl hapis

Diyarbakır'da 2'si yeğeni 7 çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan erkeğe, aileler inkar etmesine rağmen 62 yıl hapis cezası verildi.

Paylaş

Diyarbakır'da 2014-2016 yılları arasında aralarında 2 yeğeninin de bulunduğu 7 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 34 yaşındaki Sabahattin Ataş, “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan 71 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı.  Ataş’tan şikayetçi olan bazı çocukların aileleri, “Çocuklarımız hayal görüyor” diye şikayetlerinden vazgeçti. Mahkeme buna rağmen, üst sınırdan, herhangi bir indirim uygulamadan Ataş’a 5 kez ceza artırımı yaparak, 62 yıl hapis cezası verdi.

Diyarbakır’da, 11 Mayıs 2016 tarihinde ‘155 polis imdat’ hattını arayan bir kadın, Sabahattin Ataş’ın merkez Sur ilçesinde çok sayıda çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu ihbar etti. Polis, cinsel istismara maruz kalan 5-14 yaş arasındaki 2 erkek ve 5 kız çocuğu tespit etti. Polis bu çocuklardan 2’sinin şüphelinin öz yeğeni olduğunu belirleyerek hepsinin ifadesini aldı. Mağdur çocuklardan 6’sı, cinsel istismarı doğruladı. Mağdur çocuklardan 8 yaşındaki E.S.C. 3 kez, 7 yaşındaki R.K. 12 kez, şüphelinin yeğeni 6 yaşındaki E.A. 2 kez, 8 yaşındaki yeğeni E.K. 1 kez, 10 yaşındaki E.C. 1 kez, 5 yaşındaki H.C. ise 6 kez cinsel istismara uğradığını söyledi. Gözaltına alınan Ataş, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. İfadesinde suçlamayı kabul eden Ataş, tutuklandı.

‘HAYAL DÜNYALARI GENİŞ’ DEMİŞLERDİ

Savcı, Ataş hakkında 7 mağdura karşı ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 71 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. Şüphelinin olanları kimseye anlatmamaları için bazı mağdurlara 50 kuruş ve 1 lira verdiğini belirten savcı, çocukların istismar olayını birbirlerine anlattığını ve gözleriyle şahit olduğunu belirtti. Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde davaya başlanırken bazı mağdur aileleri, çocuklarının hayal dünyasının geniş olduğunu, etki altında kalarak bu ifadeleri verdiklerini öne sürerek şikayetlerinden vazgeçti.

MAHKEME: ÇOCUKLAR BASKI ALTINDA OLABİLİR

Davanın karar duruşmasında Mahkeme, Sabahattin Ataş’a 6 çocuğa yönelik ‘Cinsel istismar’  suçundan 62 yıl hapis cezası verdi. Sanığa üst sınırdan ceza veren mahkeme, ceza oranında 5 kez artırım yaptı. Sabahattin Ataş’a herhangi bir indirim uygulamayan mahkeme, tutukluluk halinin de devamına karar verdi. Mahkeme sanığın bir çocuğa yönelik eyleminde ise kesin ve inandırıcı kanıt olmadığını göz ölüne alarak beraat kararı verdi.

Mahkeme gerekçeli kararda, bazı çocukların istismara uğradıklarını yargılama esnasında reddettiklerini de hatırlatarak, “Çocuklar her ne kadar önceki beyanlarından dönmüş olsalar da kapalı toplum yapısı ve akrabalık durumları baz alındığında, mağdur çocukların baskı altında olabileceği ve sanığa iftira atmaları için bir sebep olmadığı anlaşılmıştır. Çocukların yaşları göz önünde alındığında cinsel davranışlardan, terimlerden bu şekilde haberdar olmalarının hayatın olağan akışına aykırı olduğu değerlendirilmektedir” dedi. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bayram tatilinde ‘turist ishali’ne dikkat

SONRAKİ HABER

Polis Gülmen ve Özakça pankartını yine yırttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...