17 Şubat 2011 20:23

Bağış’tan KKTC için, ‘Yemedik, yedirdik’ açıklaması

BAŞBAKAN Erdoğan’ın KKTC’deki muhalefet gösterisi üzerine yaptığı açıklamaların ardından, KKTC’den gelen ‘Bize besleme demeyin’ tepkisi henüz sıcaklığını korurken, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Yemedik, yedirdik” ifadelerini kullandı.Kanal 24’de bir programa katılan Bağış, şunl

Bağış’tan KKTC için,  ‘Yemedik, yedirdik’ açıklaması
Paylaş

Kanal 24’de bir programa katılan Bağış, şunları söyledi: “Türkiye için Yavru Vatan, yemeyip yedirdiğimiz, içmeyip içirdiğimiz, her türlü zorlu koşulda koruyup kolladığımız bir yerdir. Bazen arada, aile içi serzenişler olabilir, biz bunların hepsini aşarız. Kıbrıslı kardeşlerimiz de çok iyi biliyor ki, Türkiye’nin oradaki güvencesi çabaları olmasa, Allah korusun, Rum boyunduruğu altına girerler. Orada bizim çok ciddi stratejik hassasiyetlerimiz var.” Bağış, KKTC’nin “Tarihinin en müreffeh dönemini yaşadığını” öne sürerek, Türkiye’nin bu çabalarından sonra “KKTC’deki bir takım muhalefet çevrelerinin, kendi dinamiklerini Türkiye üzerinden ateşleme çabasına girdiğini, Rum tarafının kışkırtmasıyla olayları alevlendirdiğini” öne sürdü.
Bağış, Kıbrıs’ın AB ile ilişkilere etkisi ve limanların açılması şartıyla fasılların açılacağı iddialarıyla ilgili de, öncelikle Kuzey Kıbrıs’a uygulanan izolasyonların kaldırılması gerektiğini savundu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Başbakana soru: Kaç gazeteci ve aydın tutuklandı

SONRAKİ HABER

Başkent Doğalgaz’ın özelleştirmesi yargıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...