20 Ağustos 2017 11:38

Erdoğan'dan parti teşkilatlarına: Bize kibir yakışır mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP İl Danışma Meclisi toplantısında parti teşkilatlarındaki değişimin önemine değindi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu.

Uzun süredir partide "metal yorgunluğu" olduğunu belirten ve parti teşkilatlarının yenilenmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, "İstanbul Türkiye ortalamasının altına düşmemeli. Onun üstünde olmalı. Üstünde olduğu zaman çok değişir. Öyleyse bir yerde yanlışımız var" dedi.

"Kardeşlerim Allah aşkına soruyoruz size, bize kibir yakışır mı, bize gurur yakışır mı? Gurur Allah’a yakışır. Bize değil. O, onundur. Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz? İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değildir, oraya güç katandır bunu böyle bilmemiz lazım. Bunu başardığımız anda bu milletin bize nasıl güç katacağını çok daha farklı göreceğiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "İstanbul'da oy oranımızın Türkiye ortalamasının üstüne çıkması şart" dedi.

Erdoğan, "Bilhassa son birkaç seçimde İstanbul’daki oranın, ortalamanın altında kalmasının bize verdiği mesajı çok doğru okumalıyız. Kardeşlerim şu an bizim 12 milyon üyemiz var. Bunu ikiye çarp 24 milyon. Niye ikiyle çarp? Çünkü bizim bunu ikiyle çarparak oya tahvil etmemiz lazım. Hazır mıyız? Öyleyse durmak yok. Mesele bu. Hareketleniyoruz, hareketleneceğiz. Gidilmedik il bırakmayacağız ama İstanbul’da da çalınmadık kapı bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, teşkilatlarda yaşanacak değişimin "tasfiye olmadığını" belirtti.

'EĞER RACON KESİLECEKSE BU RACONU DA BİZZAT KENDİM KESERİM'

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer vurgular şöyle: 

"Kardeşlerim, zaman zaman kamuoyunda, medyada parti içinde asla tasvip etmediğim tartışmaların yaşandığına şahit oluyoruz. Genellikle sosyal medya hesapları ve bazı yazarların zaman zaman adeta şahsımın adına racon kestiği görülüyor. Benim partimle, milletimle paylaşacağım bir düşüncem varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse bu raconu da bizzat kendim keserim.

Şahsımın ve sözcülerimin dışında yapılan hiçbir açıklamanın benimle, partimle ilgisi yoktur. Efendim şu köşe yazarı şöyle yazmış. Şu köşe yazarının cumhurbaşkanı ile şöyle dostluğu var. Hiç biri beni bağlamaz. Hiç birine gerek yok. Ben derdimi anlatmaktan aciz de değilim. Hele hele başkalarının adına açılmış sosyal medya hesaplarını ve köşe yazarlarını aracı kılma alışkanlığım da bulunmuyor. Kimsenin yüzüne karşı söylemediğim bir sözü arkasından ifade etmeyeceğimi şahsımı az çok tanıyan herkes bilir.

‘Cumhurbaşkanı şöyle istiyor’, ‘Reis şöyle düşünüyor…’ Bak benim ne düşündüğümü de biliyor! Bu tür yakıştırmalara asla itibar etmeyin. Bugüne kadar AK Parti ile şahsımla milletin arasına kimseyi sokmadık. Sokmayacağız." 

'İTTİFAKMIŞ, DİPLOMASİYMİŞ, TİCARETMİŞ...'

"Bize dost olarak görünenlerin PKK ile, PYD ile YPG'yi ve Suriye Demokratik Güçleri olarak belirlenen bir isim ki onu yine değiştirdiler, kurulmuş veya kurulacak tüm örgütlerin aynı yapı olduklarını çok iyi bildikleri halde, dost görünenler bize yalan söylüyorlar. Suriye ve Irak haritasındaki güçlerin dağılımına bakan herkes oynanan oyunun amacını açıkça görecektir. Hangi ülkenin silahları PKK'da var, hangi ülkenin silahları DEAŞ'ta var biz bunları biliyoruz. Bugün bölgede güç gösterisi yapan herkes işi bittiğinde çekip gidecek ama biz bundan sonra da coğrafyamızda kalacağız. Sınırda terör yapıları ile uzun ve kanlı mücadeleyi veren Türkiye’dir. Bizim için mesele beka meselesidir. Hiç kimse kusura bakmasın. Bekamız söz konusu olduğunda gözümüz hiç kimseyi görmez, görmeyecektir. İttifakmış, diplomasiymiş, ticaretmiş. İstikbalimizin söz konusu olduğu yerde bunların hepsi hükmünü yitirir.

FETÖ nerede. Bir kısmı Avrupa'da, bir kısmı Pensilvanya'da. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bunu böyle biliniz. Ha PKK, ha DEAŞ, ha FETÖ. Al birini vur öbürüne. Bu ihanet çetesi Türkiye'nin geleceğine saldırmıştır. Milletimiz tek yumruk. Bu ihanet çetesine geçit vermemiştir.

'TEK TİP KIYAFET' MESAJI

Yakın zamanda bunları (FETÖ sanıkları) özel hazırlanmış tulumlarıyla birlikte göreceksiniz. İnşallah yıl sonuna kadar yargımız bunlarla ilgili kararları büyük ölçüde vermiş olacak. Analar, babalar, kardeşler ağlıyor. Süratle adımı atacağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mücadeleci sendikacı Christina Frank’ı kaybettik

SONRAKİ HABER

Atatürk’e çiçek veren çocuk heykeline saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa