20 Ağustos 2017 09:42

Beştaş: Çocuğa tacizle yargılanan C.S. tutuklansın

Adana Kadın Platformu, HDP Milletvekili Beştaş'la açıklama yaparak, apartmanda çocuğa istismarla yargılanan C.S.'nin tahliyesine tepki gösterdi.

Paylaş

Adana'da yöneticiliğini yaptığı apartmanda görevli olarak çalışan ailenin çocuğuna yönelik cinsel istismar ve tehditten yargılanan C.S.'nin 5 gün önce tahliye edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Adana Kadın Platformu, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile birlikte İnsan Hakları Derneği'nde düzenlediği basın toplantısı ile tüm  çocuk tacizcilerinin ve A.Y.'yi taciz ile yargılanan C.S.'nin tutuklu yargılanmasını istedi.

TAHLİYEDEN CESARET ALDILAR

Adana Kadın Platformu'ndan çocuğun avukatı Sevil Aracı, sanığın tahliyesinin çocuğun da yaşadığı apartmanda kurban kesilerek kutlandığını ve sanığın aynı apartmanda yaşayan oğlunun mağdur çocuğa ve iki arkadaşına apartman içerisinde hakaret ve tehditlerle saldırdığını hatırlatarak konunun yargıya intikal ettiğini söyledi.

İFADELERİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Tahliye kararına itiraz ettiklerini ve pazartesi ya da salı bir cevap beklediklerini aktaran Aracı, "Ama biz tüm bu gelişmelerle birlikte değerlendirdiğimizde özellikle sanığın delilleri değiştirmeye çalıştığınız tanıkları zorlamaya, farklı ifadeler vermeye çalıştığını da tespit ediyoruz. Bunları değerlendirdiğimizde sanığın tutuklu yargılanmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çocuğun psikolojisinin düzelmesi adına dahi sanığın tutuklu yargılanması gerekiyor" dedi.

TACİZ, TECAVÜZÜ TEŞVİK EDEN POLİTİKALAR TARTIŞILMALI

Basın toplantısında konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz vakalarının artış gösterdiğini vurguladı. Türkiye'de kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz haberleri ile başlamadığımız tek bir gün bile olmadığını dile getiren Beştaş, çok ciddi bir vaka ile karşı karşıya olunduğunu belirterek  bu vakaların cezasız kalması ile birlikte taciz, tecavüz vakalarının önlenmesi yerine teşvik edici politikaların güçlü bir şekilde tartışılması gerektiğini dile getirdi.

ÇOCUK, TEHDİT NEDENİYLE SÖYLEYEMEMİŞ

Apartman yöneticisinin apartman görevlisi üzerinde denetim ve emir verme yetkisi olduğuna dikkat çeken Beştaş, "Onun amiri konumunda. Bu apartman yöneticisinin bu çocuğa bir tacizi söz konusu ve yıllarca yapmış olduğu tehdit sebebiyle çocuk,  var olan tacizi açıklayamamış. Psikolojik olarak ciddi bir travma geçirip en son artık ablasının, ailenin diğer üyelerinin fark etmesi üzerine şikayet edilmiş" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde birlikte mücadele vurgusu

SONRAKİ HABER

Memur zammı hakem kuruluna mı gidecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...