20 Ağustos 2017 08:40

NFL’de milli marş eylemine ilk 'Beyaz' destek

NFL'de siyah oyuncuların ırkçılığa karşı eşitlik talebiyle başlattığı milli marş eylemlerine beyaz oyuncular da destek vermeye başladı.

Paylaş

Amerikan Futbolu Ulusal Ligi (NFL) takımı Seattle Seahawks formasını terleten Michael Bennett, ülkedeki eşitsizliğe dikkat çekmek amacıyla milli marş sırasında çömelme eylemi yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Colin Kaepernick’in ırkçılığa karşı başlattığı eylemleri sürdüren Bennett’a bu hafta beyaz bir takım arkadaşı da destek verdi. Justin Britt, Bennett, çömelirken elini omzuna attı. Milli marş sonrası ikili kucaklaştı.

BRITT: ONU DESTEKLEMEK İSTİYORUM

Britt maç sonrası “Onu desteklemek istiyorum. Ona inandığı şeyler için arka çıkmak istiyorum. Ben aptal değilim. Missouri’liyim. İşlerin her yerde aynı olmadığını biliyorum. Bayrağa ya da askerlere karşı değilim. Babam da ordudaydı. Onlara saygısızlık yapmıyorum. Sadece meseleleri anlamaya, kendimi eğitmeye ve destek vermeye çalışıyorum. Ve bunu yapmaya, dünyada olan biteni anlamaya çalışmaya devam edeceğim. Çünkü yaşananların hiçbiri doğru değil” dedi.

BENNETT: BRITT’İN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Bennett ise Britt’in desteğinin kendisini çok etkilediğini belirtti. Britt’in soyunma odasındaki liderlerden biri olduğunu, Amerika’nın bambaşka bir bölgesinden geldiğini söyleyen Bennett, “Buna rağmen bu dayanışmayı göstermesi çok önemliydi. Çok özel bir andı” şeklinde konuştu.

DAYANIŞMA BÜYÜYOR

Perşembe günü bir başka NFL oyuncusu Chris Long, milli marş sırasında yumruğunu havaya kaldıran Malcolm Jenkins’e elini omzuna atarak destek vermişti.

Geçtiğimiz hafta ırkçı eylemlere ve 1 antifaşistin öldürülmesine tanıklık eden Charlottesville’in kendi memleketi olduğunu söyleyen Long, aşırı sağcılara tepki göstermişti.

Geçtiğimiz yıl Kaepernick’in başlattığı eyleme destek veren siyah Amerikan futbolcuları olmuştu ancak Britt ilk beyaz destekçi oldu.

Kaepernick’e destek veren tek beyaz isim ABD kadın futbol takımından Megan Rapinoe idi.

Kaepernick, büyük ses getiren eylemleri sonrası ABD Başkanı Donald Trump’ın hedefi olmuş ve hiçbir takım onunla sözleşme imzalamamıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray’da neşeli günler

SONRAKİ HABER

Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde birlikte mücadele vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...