20 Ağustos 2017 06:17

Rıdvan Dilmen: Erdoğan, çocuksu, sıfır kini olan biri

Rıdvan Dilmen, Hürriyet'te röportaj verdi. Erdoğan'ın 'Sıfır kini olan çocuksu biri' diyen Dilmen, TFF'ye sert eleştiriler yöneltti.

Paylaş

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu'ya verdiği röportajda futbol ve siyaset üzerine mesajlar verdi.

Dilmen, Semercioğlu'nun "Arda’nın Milli Takım’ı bırakması, Fatih Terim’in istifası, Avrupa Şampiyonası’nda başlayan süreç ve gelinen son nokta... Sen bir yorumcu olarak neredeyse tüm bu tartışmaların öznesi oldun. Türk futbolunu karıştırma gücün ya da buralarda parmağın var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

'KRİZLERİN HEPSİ SENARYO'

"Arda krizi abartıldı, hiç kriz filan yoktu aslında, sanal bir olaydı da... Fatih Hoca ve prim krizi tamamen senaryoydu da... Hiçbir şey yoktu da ortalık benim yüzümden mi karıştı? Ben o dönem neler yaşandığını anlatıyordum sadece. Açıkçası her şeyin pozitif olmasını istiyordum ama olmadı.
Ortalığı karıştıran adam ilan edildim. "

"Futbol bir oyun değil Türkiye’de. Herkes kimin ne yaptığını biliyor ama kimse sesini çıkarmıyor. Adalet var mı? Yok. Şeffaflık var mı? Yok? İftira var mı? Var. Hakaret var mı? Var.
Bu dört unsur olduğu zaman fair (adil) olma şansı hiç yok. Konya’daki bıçaklı taraftar en az suçlu olandır.
Arda, Fatih Terim olayları insanların meşguliyeti oldu. Yoksa bunlar sporun içinde olabilecek şeyler. Herkes hata yapabilir. Ama bizde herkes ego, para ve güç peşinde olunca problemler çıkıyor. Medyadaki spor müdürleri.
Federasyon’u yönetenler ve kulüpleri yönetenler. Hiçbirinin taraftar filan umurunda değil."

'FEDERASYON İÇİNDEN İFTİRALAR ATILIYOR'

" Çok açık söylüyorum; evet kandırılıyoruz. Ben de taraftarım, kandırılıyorum. Gözümüzün içine baka baka hem de kandırıyorlar bizi. Mesela Fatih Terim’in gönderilmesi...
Pazar günü bu röportajı okuduklarında “Rıdvan iftira atıyor” diyebilirler, tekzip yayınlayabilirler. Hatta savcılığa da verebilirler.
Çünkü çok iddialı konuşuyorum; her türlü yalan yanlış iftirayı atıyorlar. Hatta yalan belge bile düzenliyorlar. Savcı çağırabilir bu söylediklerimden sonra.
Herhangi bir şahısla ilgili “Terör örgütü üyesi” bile diyebiliyorlar."

Semercioğlu'nun "Federasyon'un içinden mi atılıyor bu iftiralar" sorusuna "Evet" yanıtını veren Dilmen, önemli bazı isimlerin sahte raporlarla Federasyon'dan uzaklaştırıldığını söyledi.

''ERDOĞAN'DA SIFIR KİN VAR'

Dilmen, Başkanlık Referandumu için 'Evet' kampanyası yaptığı için pişman olmadığını söyledi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için şu ifadeleri kullandı:

"Tayyip Bey’in bu ülke için çok önemli bir değer olduğunu düşünüyorum. Ama diğer taraftan benim sağcısıyla, solcusuyla hiçbir problemim yok. Olmadı da. Bu ülkenin kurucu değerleriyle de yok. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu büyük Cumhuriyet’in evladıyım.

Ne yazık ki “Atatürk’ümüzü seven Tayyip Bey’i sevemez, Tayyip Bey’i seven Atatürk’ü sevemez” gibi bir ortam oluşturuldu. Hayır kardeşim ben ikisini de seviyorum.
Tayyip Bey’i de bu Cumhuriyet’i daha da ileri taşımak isteyen biri olarak görüyorum. Bu sadece duygusal ilişkimiden kaynaklanmıyor, yaptıklarına da bakıyorum.
Bu benim görüşüm, beğenmeyebilirler. Ama ben Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülke için bir şans olduğunu ve içinde müthiş derecede çocuk ruhu olduğunu biliyorum.
Onu görmüyorlar. Son derece çocuksu, sıfır kini olan, hayata pozitif bakan bir insan."

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN.

(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD: IŞİD'i yendikten sonra Suriye'de kalmayı planlamıyoruz

SONRAKİ HABER

Rakka'daki İspanyol savaşçılardan 'Barcelona' mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa