20 Ağustos 2017 05:26

ABD: IŞİD'i yendikten sonra Suriye'de kalmayı planlamıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, SDG Sözcüsünün sözlerinin aksine IŞİD'i yendikten sonra Suriye'de kalmayacaklarını söyledi.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD'nin IŞİD'i mağlup ettikten sonra Suriye'de kalmayı planlamadığını öne sürdü.

Cuma günkü basın toplantısında konuşan Nauert'e Suriye Demokratik Güçleri Sözcüsü Talal Silo'nun "ABD'nin Suriye'de onlarca yıl kalacağı" şeklindeki açıklamaıs hatırlatıldı.

Nauert, "Bizim planımız bu değil. Niyetimiz IŞİD'i yenmek" dedi. Nauert, "Suriye kendi halkından insanlarca yönetilmeli, ABD ya da diğer güçlerce değil" ifadesini kullandı.

ABD'yle birlikte Rakka operasyonunu gerçekleştiren Suriye Demokratik Güçleri Sözcüsü Talal Silo, "Gelecek onlarca yılı kapsayan stratejik politikaları var. (Suriye'nin) kuzey bölgesi yönetimi ile… ABD yönetimi arasında uzun vadeli askeri, ekonomik ve siyasi anlaşmalar olacak" demişti.

ABD önderliğindeki Uluslararası Koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon ise  "IŞİD Rakka'da yenilse bile daha çok savaş gerekecek" şeklinde konuşmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da Samir Nasri'ye coşkulu karşılama

SONRAKİ HABER

Rıdvan Dilmen: Erdoğan, çocuksu, sıfır kini olan biri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...