21 Temmuz 2012 10:03

Direnişteki MİCHA işçilerine Türk Metal’den para yardımı

MİCHA işçilerine ramazan öncesi yardım. Yaklaşık 70 gün önce Türk Metal Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan Micha işçilerinin direnişi devam ederken Türk Metal Sendikası aldığı bir kararla direnişte olan işçilere maddi yardımda bulundu.Yardım zarflarını Türk Metal Sendikası Genel Başkan

Direnişteki MİCHA işçilerine Türk Metal’den para yardımı
Paylaş

MİCHA işçilerine ramazan öncesi yardım. Yaklaşık 70 gün önce Türk Metal Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan Micha işçilerinin direnişi devam ederken Türk Metal Sendikası aldığı bir kararla direnişte olan işçilere maddi yardımda bulundu.

Yardım zarflarını Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım ile 2 No’lu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak dağıttı. Fabrika önüne gelerek işçilere seslenen Süleyman Yıldırım işverenin yasaları hiçe sayan tutumunu eleştirerek çalışma bakanlığına gerekli başvuruları yaptıklarını, işverenin yaptıklarının yanına kâr kalmayacağını söyledi. Türk Metal olarak kendilerine güvenen işçileri yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Süleyman Yıldırım “İşçilerin anayasal hakkını hiçe sayarak sendikaya üye oldukları için toplu işten çıkarma yapan MİCHA işvereni anayasal suç işlemektedir bunun için gereken davaları açtık” dedi.

UTANSINLAR!

Süleyman Yıldırım işten atılan arkadaşlarının taşeron gösterilmesine rağmen durumun böyle olmadığını, bunun için de gereken yasal işlemi başlattıklarını dile getirerek Ankara’daki Mitaş fabrikasında da mesailere kalmama eylemi yaptıklarını taşeron işçilerden 50’ye yakın işçiyi işten çıkardıklarını mücadelenin bir bütün olarak sürdüğünü ifade etti.

“Yaptığımız yardımı ramazanın başlaması ile öne çektik. Böyle mübarek bir ayda işçileri domates peynire muhtaç eden, işten atarak ekmeğiyle oynayan işvereni şiddetle kınıyoruz. Umarız katkımız küçük de olsa işinize yarar ve ferahlatır” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eşinin balkondan attığı kadın avukat arıyor

SONRAKİ HABER

‘Halkın taleplerini görmeyenler zavallıdır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa