19 Ağustos 2017 15:21

Yüksel Caddesi'nde yine polis saldırısı: 4 kişi gözaltında

Gülmen ve Özakça'ya destek amacıyla Ankara Yüksel Caddesi'nde yapılan eyleme polis yine saldırdı, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Paylaş

Ankara Yüksel Caddesi'nde 284 gündür devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eyleminde yapılmak istenen basın açıklamasına yine polis saldırısı yaşandı ve 4 kişiyi darbedilerek gözaltına alındı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 164’üncü güne girerken Gülmen ve Özakça'ya destek olmak ve ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 284’üncü gününe girdi. Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyenlere polis izin vermedi. Polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 164’üncü günde. Nuriye Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açarak “Nuriye, Semih onurumuzdur” sloganları attı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Eylemcilerin seslerinin duyulmaması için megafon ile anons yapan ve siren çalan polis eylemcilerin burada da eylem yapmasına izin vermedi. Pankartı yırtan polis eylemcileri iterek sokaktan uzaklaştırdı. Eylemciler kollarını birbirlerine kenetleyerek slogan atmaya devam ederken polis 4 kişiyi gözaltına aldı. Destek olmak için alkış tutan ve ıslık çalan yurttaşlara da izin vermeyen polis sokağı tamamen boşalttı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Aksünger: Hukuk enkazından halkımız adına endişe ediyoruz

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanı Gül: Kılıçdaroğlu FETÖ ağzı ile konuşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...