19 Ağustos 2017 10:22

Suriye'den kaçak sokulan cipte 1'ölü 5 IŞİD'li yakalandı

Suriye'den Türkiye'ye kaçak sokulan cipte 5 IŞİD'li yakalandı. Yakalanan şüphelilerden biri kaçarken vurularak öldürüldü.

Paylaş

Suriye'den kaçak olarak Türkiye'ye sokulan siyah cip, Hatay'ın Topbağazı Mevkii'nde MİT, polis ve jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Araçtaki 4 kişi teslim olurken kaçmak isteyen 1 kişi vurularak öldürüldü. IŞİD’li olduğu belirlenen 5 kişinin eylem için ülkeye giriş yaptığı bildirildi.

Hatay MİT Bölge Başkanlığı ve Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Suriye sınırından kaçak olarak Türkiye'ye sokulduğu belirlenen siyah cipi takibe aldı. Hatay'ı geçip İskenderun istikametine giden araç, Belen ilçesinin Topbağazı Mevkii'nde jandarma ve Özel Harekat timlerinin desteğiyle durduruldu. Denetim noktasına çekilen cipte bulunan 4 kişi teslim olurken, 1 kişi direnip kaçmak istedi. 'Dur' ihtarında bulunan ekipler, kaçan şüpheliyi vurarak öldürdü.

Yol uzun süre araç trafiğine kapatılarak cip detaylı incelendi. Bombalı tuzak ihtimaline karşın bagaj fünye ile patlatılarak açıldı. Bagajdaki 4 çanta incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken yol da tekrar araç trafiğine açıldı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler sorguya alınırken zanlıların Türkiye'ye sansasyonel eylem yapmaya gelen IŞİD’li olduğu belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Hatay'da polis ve MİT ekiplerinin dur ihtarına uymayınca ateş açılarak durdurulan araçla ilgili Hatay Valiliği yazılı açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Suriye sınır hattı ve ilimizde yapılan istihbarı çalışmalarla, ülkemize bombalı eylem yapmak için girdikleri değerlendirilen DEAŞ terör örgütü mensuplarını taşıyan araca 19 Ağustos'ta saat 12.15 sıralarında Kırıkhan ilçesi Topboğazı mevkiinde müdahale edilmiştir. Araçta bulunan 5 şüpheliden 4'ü teslim ol ikazına uymuş, Suriyeli olduğu tespit edilen 5'inci şüpheli dur ikazına uymayarak fiili saldırıda bulunması üzerine vurularak yaralı halde ele geçirilmiştir. Yaralı saldırgan hastanede yapılan müdahalelere rağmen ölmüştür. Olayla ilgili olarak tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir." (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Yaşamını yitiren 7 fındık işçisi için toplu cenaze töreni

SONRAKİ HABER

Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde 5. gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...