19 Ağustos 2017 06:58

Kayseri'nin tek kadın ayakkabı boyacısı

Kayseri'nin tek kadın ayakkabı boyacısı olan Aypınar Keşifoğlu, tek çocuğuyla geçimlerini bu işten sağlıyor.

Paylaş

Kayseri'de, 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Aypınar Keşifoğlu, geçimlerini sağlayabilmek için ayakkabı boyacılığı yapıyor.

Merkez Melikgazi İlçesi Camikebir Mahallesi'nde, 2 yaşındaki oğlu Abdullah Mert ile yaşayan Aypınar Keşifoğlu, bir aydan bu yana yakkabı boyacılığı yapıyor. Daha önce çalışmayan genç kadın, eşinden boşandığı için geçimlerini sağlamak için boyacılığa başvurmuş.

Aynı zamanda çocuğuna bakmak zorunda olduğu için mesaili bir işe giremediğini belirten kadın ayakkabı boyacısı Keşifoğlu, şöyle dedi:

"Çocuğuma bakmak için çalışıyorum. Kendime boya sandığı alarak evimin hemen yakınlarında ayakkabı boyacılığına başladım. Mesai şartı olmadığı için çocuğuma da zaman ayırabiliyorum. 1 aydan bu yana boyacılık yapıyorum. Bu işin dışında hiçbir gelirim yok. Oğlumla çiftini 3 TL karşılığında boyadığım ayakkabılardan elde ettiğim gelirle geçiniyoruz."

KADIN BOYACI OLMANIN ZORLUKLARI

Kadın olarak boyacılık yapmanın zorluklarını anlatan Keşifoğlu, "Kadın olduğum için çekinip, erkek boyacıya gidiyorlar. Bazıları da yanımda oğlumu görüp, acıyıp para veriyorlar. Onu da çocuğumun giderlerine harcıyorum. Kış mevsimini de burada açık havada ayakkabı boyararak geçireceğim. yapacak başka bir mesleğim ve kazancım yok." diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tacizci yöneticinin ailesinden komşulara saldırı

SONRAKİ HABER

Fethiye'de sahillerin halka geri verilmesi istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...