21 Temmuz 2012 09:31

EMEP: Yunan çelik işçilerinin yanındayız

ÜCRETLERİN düşürülmesi, sosyal hakların gaspı, çalışma saatlerinin uzatılması, esnek çalıştırma vb. adı altında süren saldırılara karşı dinerişte olan Aspropirgos demir çelik işçilerine EMEP’ten destek açıklaması geldi. “Biz artık sadece kendi işimizi ve ücretlerimizi korumak içi

EMEP: Yunan çelik işçilerinin yanındayız
Paylaş

ÜCRETLERİN düşürülmesi, sosyal hakların gaspı, çalışma saatlerinin uzatılması, esnek çalıştırma vb. adı altında süren saldırılara karşı dinerişte olan Aspropirgos demir çelik işçilerine EMEP’ten destek açıklaması geldi.

 “Biz artık sadece kendi işimizi ve ücretlerimizi korumak için mücadele etmiyoruz. Mücadelemiz tekellere, onların Atina’daki hükümetine ve Troykaya karşıdır” diyerek greve çıkan Aspropirgos demir çelik işçilerinin yanında olduğunu söyleyen EMEP açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Aspropirgos demir çelik işçilerinin mücadelesi, meşru ve haklı bir mücadele ve grevdir. Bu haklı ve meşru mücadelenin zorla bastırılması, işçilerin tutuklanması kabul edilemezdir. Türk Hava Yolları ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası işçilerinin grevini bir gece yarısı kanunuyla yasaklayan AKP hükümeti de Yunanistan hükümeti de sermayenin hizmetinde olmayı sürdürüyor. İşçi ve emekçilere saldırmaya devam ediyor. Yunanistan hükümeti ve sermayesinin, grevde olan Aspropirgos Demir Çelik işçilerine yönelik saldırılarını kınıyor, tüm dayanışma duygularımızla işçilerin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.”

Açıklamada ayrıca gözaltına alınan, tutuklanan işçilerin derhal bırakılması ve tüm talepleri kabul edilmiş bir halde işlerine dönecekleri koşulların sağlanması talep edildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şakran'da mahkumlara su işkencesi

SONRAKİ HABER

Sider Metal işçileri yine eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...