19 Ağustos 2017 06:05

CHP’li Altıok: Adalet talebi isyana dönüştü

Adalet talebinin bir isyana dönüştüğünü belirten CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Kılıçdaroğlu’nun tutuklanmasına ihtimal vermediğini söyledi. 

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İzmir’de devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, gündemdeki konuları değerlendirdi. 

HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni “Yeni bir ortaklaşma alanı” olarak ifade eden Altıok, “Adalet Yürüyüşü’nde de çok farklı kesimlerin bir noktada buluşan adalet talebinin ortaklaştığı bir zemine evirildi. Çünkü çok farklı kesimler çok farklı alanlarda mağdur edildi. Artık iktidarın kendi mahallesinde bile uyguladığı adaletsizlikler var gündemde. Tüm yaşanan adaletsizlikler arasında üstelik bir de baskı rejiminin bir şiddet rejiminin önümüze getirdiği son noktada o baskı sonucu bir süredir ne yazık ki şiddetin yarattığı katliamların ardından acıların ardından zamanla her kesin ortak bir talebi dile getirmesi açısından ortak bir talebi dile getirme yolculuğuydu” dedi. 

‘ADALET TALEBİ İSYAN HALİNİ ALDI’

Adalet Yürüyüşü’nün ardından devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde talep edilen adaletin bir isyan halini aldığını vurgulayan Altıok, “Adalet Yürüyüşü’nün devamında gerçekleşen Vicdan ve Adalet Nöbeti ülkenin farklı bölgelerine de aynı talebi ulaştırmak bakımından çok kıymetli. Bir heykelin bile tutuklandığı, bir parkta tutulan bir nöbetin dahi açık hava cezaevi kisvesi altında yapılabildiği bir ortamda adaletten söz etmek mümkün değil” diye konuştu. 

‘DİRENME HAKKIMIZI KULLANIYORUZ’

Sivas Katliamı’nda babası Şair Metin Altıok’un katledilmesinin ardından 20 yılı aşkın bir süre “Adalet” talebiyle mücadele veren ve Sivas Katliamı’nın faillerinin yargılanması için mücadele eden Altıok, Sivas Katliamı’nda da adalet taleplerinin henüz karşılanmadığını hatırlattı. Yapılan yürüyüş ya da tutulan nöbetler ile Türkiye’ye bir sihirli değnekle adaletin tecelli etmeyeceğinin herkesin farkında olduğuna değinen Altıok, şunları dile getirdi: “Her şeye rağmen bu talebin toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesi, içselleşmesi, ortaklaşması ve kardeşçe el ele dile getirilmesi kıymetli bir mesaj. Ve bu kararlılıkla sürdürüldüğü takdirde bu ülkenin en temel ihtiyacı olan gerçek demokrasi, adil bir yargı düzeni ve barış içinde yaşamdır. Bunu bizden bilinçli ve sistemli bir şekilde koparan bir iktidara karşı taleplerimizi yüksek sesle tekrar tekrar dile getirmeliyiz. Meşru yöntemlerle direnme hakkımızı kullanıyoruz ve sesimizi yükselteceğiz.”

CHP’NİN ADALET KURULTAYI

CHP’nin yapacağı Adalet Kurultayı’na değinen Altıok, kurultayın bir talep ve ortaklaşan adalet isyanı ile değerlendirileceğine dikkat çekerek, “Bu isyanın somut taleplere dönüşmesi açısından çok önemli. Somut taleplerin çözüm önerileriyle nasıl bir Türkiye hayal ettiğimiz ve farklı adaletsizlikler karşısında, yanlış politikaların karşısında nasıl bir çözüm önerdiğimizi dile getireceğimiz bir platform olarak değerlendirilebilir kurultay” dedi.

'İHTİMAL VERMİYORUM’

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri ve “Kılıçdaroğlu tutuklanır” tartışmalarını değerlendiren Altıok, Türkiye’de yaşananlar karşısında her şeyin olabileceğini gördüklerini söyledi. Altıok, “Ancak Kılıçdaroğlu’nun tutuklanması gibi bir durumun gelişeceğine ihtimal vermiyorum” dedi. Kılıçdaroğlu’nun tutuklanması durumunda AKP’nin zorlu bir süreç yaşayacağını ve her şeyi itiraf etmiş olacağını düşündüğünü sözlerine ekleyen Altıok, ana muhalefet partisinin lideri olması nedeniyle böyle bir ihtimalin söz konusu olmayacağını yineledi. Altıok, tartışmaların bilinçli yaratıldığını ifade ederek, adaletsizlikler karşısında mücadele etmeye odaklanılması gerektiğini belirtti. 

Altıok, 2019 seçimleri ve ittifak tartışmaları için de “Önce toplumsal bir ittifak sağlanmalı” dedi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Süngerli odada 24 saat işkence ve taciz’ iddiası

SONRAKİ HABER

‘İran-Türkiye yakın işbirliği yaparsa birçok sorun çözülür’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...