19 Ağustos 2017 01:20

KARYER işçilerinden selam

Manisa'da bulunan KARYER fabrikasında çalışan işçiler, sendikalaştıkları için işten atılan iş arkadaşlarına destek ve birliktelik mesajı verdi.

Paylaş

KARYER işçileri
Manisa

Manisa Akhisar ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikada yaklaşık üç ay önce Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlenmeyi başlattık. Sonunda 235 kişiyle bakanlığa başvuru yapıldı. Sonra olay fabrika içinde patlak verdi. 

20 Haziran 2017 tarihinde öğle yemeği arasında tüm fabrika işçileriyle beraber fabrika bahçesine çıkarak sendika başkanının gelmesiyle bir toplantı yapıldı. Bundan önce 8 kişi işten çıkarıldı. Daha sonra dışarıya çıktığımızda personel müdürü elinde telefonla video çekti ve oradan teker teker çağırarak işten çıkardı. Tabii bu işten çıkarmalar gün sonuna kadar devam etti. Toplamda 47 kişi çıkarıldı. Daha sonra içerde baskılar attı. Usta başları, mühendis, personel müdürü bizi tehdit etmeye başladılar. 14 Ağustos 2017 tarihinde 9 kişi, 15 Ağustos tarihinde 1 kişi, 17 Ağustos 2017 tarihinde de 5 kişi çıkararak devam etti. Arkadaşları sendikadan istifa etmekle zorluyorlar. Tutanak tutarak caydırmak istiyorlar. Atılan arkadaşlarımızın suçlu olduğunu söyleyerek onların adına tutanak imzalamamızı söylüyorlar. Biz hâlâ içeride çalışmakta olanlarız. Atılan arkadaşlarımızın geri alınması, sendikanın yetkisinin kabul edilmesi için her türlü tepki ve eylemi yapmaya hazırız.  

Fabrika içerisinde çalışan arkadaşlarımıza yapılan tüm bu baskılara rağmen birlikteliğimiz devam etmektedir. Aynı zamanda fabrika önünde arkadaşlarımızın direnişi ve sloganları işvereni çok rahatsız etmekte. Bu direnişin devam etmesini sağlayabilmek için tüm kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var. 

Birlik olan işçiler yenilmezler. Bizler işimiz ve ekmeğimiz için mücadele ediyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Alperen’i kim öldürdü?

SONRAKİ HABER

Finans dünyasının kalbinde bir Lenin el sallıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...