18 Ağustos 2017 13:29

Merkel: Türkiye'den hiçbir müdahaleye müsamaha etmeyeceğiz

Alman siyasilerin Erdoğan'ın Türklere boykot çağrısına tepkileri artıyor. Merkel, Türkiye'den hiçbir müdahaleye müsamaha etmeyeceklerini söyledi.

Paylaş

Alman siyasilerin Erdoğan'ın Türklere boykot çağrısına tepkileri artıyor. Merkel, Türkiye'den hiçbir müdahaleye müsamaha etmeyeceklerini söylerken, Cem Özdemir, "AfD'nin Erdoğan'ın listesinde yer almaması ilginç" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın boykot çağrısı tepki çekmeye devam ediyor.

DW Türkçe’nin haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal seçimlere Türkiye'den hiçbir müdahaleye müsamaha etmeyeceklerini söyledi.

Herford'da parti mitingi sırasında konuşan Merkel, "Türkiye kökenliler de dahil tüm Alman vatandaşlarının özgür seçim hakkı vardır. Hiçbir müdahaleye müsamaha göstermiyoruz" dedi.

SİGMAR GABRİEL: ULUSAL EĞEMENLİĞİMİZE GÖRÜLMEMİŞ BİR MÜDAHALE

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Almanya'da Türkiye düşmanı partilere oy vermeyin' çağrısına "Ulusal eğemenliğimize görülmemiş bir müdahale' diye tanımlayarak sert tepki gösterdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Erdoğan'ın Almanya'daki Türkiye kökenli seçmenlere, 24 Eylül'deki Almanya genel seçimleri öncesinde yaptığı 'Türkiye düşmanı' diye nitelediği partilere oy vermeme çağrısını "Ulusal eğemenliğimize görülmemiş bir müdahale' olarak tanımladı.

Gabriel, RedaktionsNetzwerk medya grubuna yaptığı açıklamada "Erdoğan'ın Almanya'daki seçim kampanyasına müdahale etmesi, Alman halkını birbirine düşürmeye çalıştığını gösteriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, Almanya'da 24 Eylül'de yapılacak genel seçimlerle ilgili olarak, bu ülkede yaşayan Türklere çağrıda bulunarak, "Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki sakın bir yanlışa düşüp de Ne Hristiyan Demokratları ne SPD'yi (Sosyal Demokrat Parti) ne Yeşilleri desteklemeyin. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır" demişti.

SCHULZ’DAN ERDOĞAN’A SERT TEPKİ: ÖLÇÜYÜ İYİCE KAÇIRDI

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başbakan adayı Martin Schulz, Erdoğan’ın sözlerine “Erdoğan ölçüyü iyice kaçırdı’ şeklinde tepki gösterdi

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başbakan adayı Martin Schulz, “Erdoğan ölçüyü iyice kaçırdı. Özgür ve demokratik Türkiye için savaşanlara daha çok destek olacağız” paylaşımında bulundu.

ÖZDEMİR: AFD'NİN ERDOĞAN'IN LİSTESİNDE YER ALMAMASI İLGİNÇ

Yeşiller Partili liste başı adayı Cem Özdemir de Erdoğan'ı eleştiren isimler arasında. Erdoğan'ın seçimlere beş hafta kala yaptığı çağrıyı biraz şaşırtıcı bulduğunu söyleyen Özdemir, "Demokrasi yanlısı olup, Türkiye'deki baskı ve yolsuzluğa karşı olan ve Erdoğan taraftarı olmayan herkes vatan haini ve düşman ilan ediliyor" dedi.

Özdemir, "AfD'nin Erdoğan'ın listesinde yer almaması ilginç. Bu da onların ideolojisi ile Erdoğan arasındaki bağı gösteriyor" şeklinde konuştu.

SCHEUER: ERDOĞAN ALMAN İÇ POLİTİKİKASINA KARIŞIYOR

Bild gazetesine konuşan Hristiyan Sosyal Birlik Parti (CSU) Genel Sekreteri Andreas Scheuer ise açıklamasında, Erdoğan'ın katlanılamaz bir şekilde Alman iç politikasına karıştığını söyleyerek "Erdoğan Türkiye kökenli Almanları beşinci sütunu haline getirmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Scheuer, "Buna izin vermeyeceğiz. Almanya'da seçme hakkı olan herkes demokratik ve özgür biçimde seçer. Ve Türkiye'deki insan hakları ihlallerini eleştirenler de Türkiye düşmanı değildir" dedi.

MÜNTEFERİNG: BURADA HİÇ KİMSENİN ANKARA'DAN DİREKTİFLERE İHTİYACI YOK

Federal Meclis Türk-Alman Parlamenterler Grup Başkanı Michelle Müntefering de "Almanya'daki seçimler, eşit, özgür ve gizlidir. Bu ülkede yaşayan vatandaşların muhakeme gücü de buna gereksinim duyuyor. Burada hiç kimsenin Ankara'dan direktiflere ihtiyacı yok" dedi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Cemile Giousouf, Bild gazetesine verdiği demeçte, "Türkiye kökenli Alman vatandaşları ülkeleri için neyin iyi olduğunu Sayın Erdoğan'dan daha iyi biliyor. Çoğunluk onun iç politikasına alet edilmekten bıktı" şeklinde konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ'dan Sur mesajı: Tarihi korumak hepimizin görevi

SONRAKİ HABER

950 yeni hakim ve savcı için 24 Aralık’ta sınav yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...