18 Ağustos 2017 13:24

Yüksekdağ'dan Sur mesajı: Tarihi korumak hepimizin görevi

HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Sur’un yıkımının durdurulması talebiyle başlatılan kampanyaya gönderdiği mektupla destek verdi.

Paylaş

Milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinden, Sur’un yıkımının durdurulması talebiyle başlatılan kampanyaya gönderdiği mektupla destek verdi.

Yüksekdağ’ın mesajındaki bir bölüm şöyle: “Bin yıllar boyunca nice kuşatma, yıkım ve gasbetme saldırısının çemberinden geçmiş Sur, bugün de yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu planın amacı çok açık: Tarihiyle, toplumuyla, kültürüyle baş eğdiremedikleri, devşirip kişiliksizleştiremedikleri Sur halkını yurdundan zorla koparmak, kendi topraklarında sürgün hale getirmek ve Sur’da soluk alan tarihsel varlığı nefessiz bırakmak istiyorlar. Ama karşılarında parayla satın alınamayacak, gasp ve yağmaya teslim olmayacak güçlü bir insanlık değeri var. Bugün Sur’a dönük geliştirilen aklın ve vicdanın kabul etmeyeceği yıkım saldırıları karşısında durmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Türkiye’nin dört bir yanından yaşama, tarihe, kültüre ve insana sahip çıkmak için geliştirilen her duyarlı tutum çok önemli ve değerlidir. Bu nedenle bütün Türkiye halklarını Sur’a ve Sur’un Yıkımına Hayır Platformuna destek vermeye çağırıyorum.” (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Sibel Kekilli: Defolun gidin!

SONRAKİ HABER

Merkel: Türkiye'den hiçbir müdahaleye müsamaha etmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...