18 Ağustos 2017 13:08

Tuncel ve Kışanak'ın avukatı: Davalar ciddiyetten uzak

Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel’in davasına kadastro hakimin dirmesini avukatları Cihan Aydın değerlendirdi: Dava ciddiyetten uzak.

Paylaş

Serpil BERK
Diyarbakır

10 aydır tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Demokratik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Sebahat Tuncel’in Malatya’da görülen 3. duruşmasına kadastro hakimi başkanlık yaptı.  

Evrensel'e değerlendirmelerde bulunan Kışanak ve Tuncel’in avukatlarından Cihan Aydın, 3 duruşmadır ciddiyetle yürütülen bir hukuki süreç yaşanmadığına dikkat çekti. Aydın, son duruşmaya kadastro hakiminin bakmasının dava sürecinin başından beri işleyen sürecin devamı olduğunu belirtti.

3 duruşma süreci yaşamalarına rağmen mahkemenin esas heyetinin duruşmaya hiç çıkmadığını söyleyen Aydın, “Toplama bir heyetle duruşmalar geçti. Son duruşmaya kadastro hakimi baktı ve biz duruşma yapamadık. Çünkü mahkeme sayı kısıtlaması getirdi. Bizde bunu kabul etmedik ve duruşmaya katılmadık. Sorun sadece kadastro hakimi değil. Dava dosyası 15-20 klasörden oluşuyor. Asıl mahkeme heyetinin duruşmaya çıkması, bu kadar kapsamlı bir dosyanın incelenmediği anlamına geliyor. Çünkü toplama heyet geçici olarak davaya bakıyor ve birkaç gün öncesinden duruşmaya bakacakları kendilerine iletiliyor” dedi. 

‘ADİL BİR YARGILANMA SÜRECİ OLMADI’

Yargılama sürecinin son derece problemli olduğunu belirten Aydın, “Adil bir yargılanma imkanı şu ana kadar ortada yok. Herkesin adil ve dürüst bir yargılanma sürecine hakkı var. Yargıladığınız kişilerden biri Büyükşehir Belediye Başkanı biri de bir partinin eş başkanı asgari ölçüde yargılamanın da bu ciddiyette olması gerekiyor”dedi.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan called Germany's ruling politicians 'enemies of Turkey'

SONRAKİ HABER

Sibel Kekilli: Defolun gidin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...