18 Ağustos 2017 12:47

Dershane inşaatında çalışan öğrenci kaza geçirdi

Ankara'da OSTİM dershane inşaatında yaşanan göçükte çalışan Gazi Üniversitesi öğrencisi yaralandı, öğrencinin kazadan sonra sigortası yapıldı.

Paylaş

Ankara Yenimahalle'deki dershane inşaatında kalıp beton çökmesi sonucu 2 işçi yaralandı. Yaralananlardan birisinin Gazi Üniversitesi'nde öğrenci olduğu ve kaza sonrasında öğrenci işçinin sigorta girişinin yapıldığı öğrenildi. 

Yenimahalle ilçesinin Ostim semtinde bulunan Sınav Dershanesi'ne ait inşaatta göçük meydana geldi. Kalıp betonunun çökmesi sonucu gerçekleşen kazada, 2 işçi yaklaşık 4 metre yükseklikten düştü. İşçilerden birinin Gazi Üniversitesi'nde öğrenci olduğu ve kazadan sonra sigorta girişinin yapıldığı öğrenildi. İşçiler hastaneye kaldırılırken, polisin olay yerine geldiği ve diğer işçilerin evlerine gönderildi.  İnşaatın şantiyesinde çok sayıda sigortasız işçi çalıştırıldığı ve kaza sonrasında hemen sigorta girişlerinin yapıldığı ileri sürülüyor. (Ankara/EVRENSEL)


SINAV A.Ş. TEKZİP ETTİ

Sınav Bas.Yay.Dağ.Org.San.Tic.A.Ş. Vekili Av.M.Serdar Gözüküçük, haberde yer alan “Dershane inşaatı”, “Gazi Üniversitesi öğrencisi yaralandı”, “öğrencinin kazadan sonra sigortası yapıldı”, “inşaatta çok sayıda sigortasız işçi çalıştırıldığı”, “kaza sonrasında sigorta girişlerinin yapıldığı” şeklindeki ifadelerin doğru olmadığını belirterek şu tekzibi gönderdi: “Haberde adı geçen inşaatta, alınan her türlü tedbire rağmen istenmeyen bir kaza sonucunda iki işçi yaralanmış olup, hastane ve polis kayıtlarında da görüleceği üzere isimleri Ali ÇOBAN ve Oğuz DURAN’dır. Bu işçilerden Ali ÇOBAN, inşaatın yüklenicisi OMESA İNŞ.TES.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. nin çalışanı olup ekli SGK giriş bildirgesinde de görüleceği üzere 08.08.2017 saat 11:39 tarihli işe giriş bildirgesi ile işbaşı yapmıştır. Diğer işçi Oğuz DURAN ise, inşaata o an hazır beton getiren AKTAŞ İNŞ.MALZ.SAN.TİC.A.Ş. çalışanı olup, ekli 11.02.2016 saat  15:17 tarihli işe giriş bildirgesi ile işe başlamış bir işçidir. İşyerinde sigortasız işçi çalıştırılması da mümkün değildir. Kazaya uğrayan her iki işçi de ayakta tedavi sonucunda  sağlıkla taburcu edilmişlerdir.

Müvekkil şirketin, ticari marka ve itibarına, kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan gerçekdışı haberin TEKZİP edilerek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, gereceklerin ortaya konulması bakımından bir görevdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”                            
 

 

ÖNCEKİ HABER

Turan Parlak’ın ilk albümü çıktı: Deniz’e Türküler

SONRAKİ HABER

‘İyileştirme yapıldı ama tamamı vergiye gidiyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...