18 Ağustos 2017 12:36

Turan Parlak’ın ilk albümü çıktı: Deniz’e Türküler

Yazar, çevirmen, saz ve ses sanatçısı Turan Parlak’ın ilk albümü Deniz’e Türküler çıktı.

Paylaş

Yazar, çevirmen, saz ve ses sanatçısı Turan Parlak’ın ilk albümü Deniz’e Türküler, Anadolu Müzik etiketiyle çıktı. “Zamansız türkülerden” oluşan albüm; Turan Parlak’ın oğlu Deniz’e bir ithafı.

Karacaoğlan, Aziz Çelik ve Hacı Taşan gibi halk ozanlarının eserlerinin yanı sıra, anonim türkülerden oluşan albüm çalışmaları beş ayda tamamlandı.

Kapağında bu ilk albümün kendisi için bir hayal ve tutku olduğunu anlatan sanatçı, albüm çalışması ve kendisi hakkında şunları söylüyor:

“Devletin kayıtlarında 21.05.1962 olan doğum tarihim, annemin kaydında “harman zamanı”dır. Senin için türkü nedir diye sorulduğunda; ilk isyan, ilk gözyaşı, ilk aşk, ilk sanat eseridir derim.

Türküler; ilk ayrılık, ilk sıla hasreti, ilk kavuşmadır. Kendi kendine iç dökmenin, gözyaşı dökmenin ve arınmanın siluetsiz notalarıdır.

Türkü; on yaşımda köyümden şehre göçerken, arkada kalanlardan olan ve gözleri görmeyen büyük ninemin, ‘Siz gidiyorsunuz, bir daha geri gelmeyeceksiniz’ diyerek ve dizlerini döverek söylediği ağıttır ki ağıtlar söyleyeni de duyanı da ağlatır.

Deniz’e Türküler albümü, zamansız türkülerden oluştu. Keder yolcularının yoldaşı olsunlar... O keder ki, teslim olunduğunda insanın en azılı düşmanı; teslim olunmadığında en iyi dostudur.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Orduda üreticiden fındık fiyatı tepkisi

SONRAKİ HABER

Dershane inşaatında çalışan öğrenci kaza geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa