18 Ağustos 2017 12:26

Balıkesir Sendikalar Birliği ortak mücadele çağrısı yaptı

Balıkesir Sendikalar Birliği, 2018-2019 toplusözleşmesi için ortak mücadele çağrısında bulundu.

Paylaş

KESK, Türk-İş, Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş temsilcilerinin de arasında bulunduğu sendikalar tarafından kurulan Balıkesir Sendikalar Birliği, 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon memur emeklisini kapsayan 2018-2019 toplusözleşmesi için ortak mücadele çağrısında bulundu. 

Sendikalar Birliği adına ortak açıklamayı Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Yılmaz Kuran okudu. Hükümetin zam teklifi olarak yüzde 3 önerdiğini belirten Kuran, “Teklifi sunan Çalışma Bakanı büyük bir lütufmuş gibi ‘Altışar aylık dönemler için enflasyon farkı ödeyeceğiz’ demiştir. Kamu çalışanları için yapılan bu teklif ciddiyetten yoksun, 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon kamu emeklisi ile dalga geçmektir. Bu haliyle bu bir teklif değil, açlık sınırının 1700, yoksulluk sınırının 4 bin 955 TL’ye dayandığı koşullarda kamu çalışanları ve emeklilerini mağdur etmektir” dedi. Hükümetin her fırsatta, kamu çalışanlarını ve emeklilerini enflasyona ezdirmediklerini iddia ettiğini hatırlatan Kuran, TÜİK’e göre fert başına aylık tüketim harcamasının 1642 TL, hane olarak ise ortalama 3 bin 433 TL olduğunu hatırlattı. 

Kamu emekçilerinin maaş artışlarında gerçekleşen değil, hedeflenen enflasyonun temel alındığına işaret eden Kuran, şimdiye kadar yaptıklarıyla kamu emekçilerini mağdur eden Memur-Sen’in bu teklifi kabul etmeyeceğini söylediğini hatırlatarak “Önümüzdeki birkaç gün içinde malum konfederasyon yönetiminin taleplerinde ne kadar ısrarcı olacağını, geçtiğimiz toplusözleşme de olduğu gibi yüzde 0.5 puanlık artışlar karşısında sözlerini unutup unutmayacaklarını, ‘helal gıda sertifikası, hac izni’ gibi taleplerinin karşılanması durumunda maaş artışlarını ikinci plana atıp atmayacağını tüm kamu çalışanları görecektir” dedi. 

Emeğin hakkını korumanın, kazanımlarını kalıcı hale getirmenin tek yolunun o ülkede demokrasinin, barışın, adaletin, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesinden geçtiğini vurgulayan Kuran, “Demokrasinin, adaletin, hukukun ayaklar altına alındığı bir yerde emeğin hakkından bahsetmenin mümkün olmadığına dikkat çekiyoruz. Balıkesir Sendikalar Birliği olarak sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek ücret, güvenceli çalışma ve güvenli gelecek için verilecek mücadelede yan yana, omuz omuza olmaya çağırıyoruz” dedi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çaka’da mermer ocağına karşı mücadele sürüyor

SONRAKİ HABER

İç içe geçmiş sohbetler ile ‘Borges Sekseninde’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...