18 Ağustos 2017 12:18

Eğitim Bir Sen'in fişli torpil belgesine tepki

Eğitim Sen Diyarbakır 2 No'lu Şubesi, Eğitim Bir-Sen'in Hazro Milli Eğitim Müdürlüğüne müdür ataması için liste göndermesine tepki gösterdi.

Paylaş

Eğitim Bir Sen’in Hazro Milli Eğitim Müdürlüğüne fişleme dosyası göndermesine ilişkin konuşan Eğitim Sen Diyarbakır 2 No’lu Şube Eş Başkanı Recep Şimşek, “Türkiye’de gelinen noktada artık sendikalar atama yapıyor” dedi.

Diyarbakır Hazro İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Eğitim Bir Sen tarafından gönderilen okul müdürü ataması öncesinde mülakata girecek adaylara ilişkin fişleme dosyası Eğitim Sen tarafından ortaya çıkarıldı. Mülakata girecek adayların kaç puan alması gerektiğinden adaylara ilişkin görüşlere kadar çok sayıda bilginin yer aldığı dosyada adayların isimlerinin yanında, “Çok çalışkan, faydalı bize çok üye yazıyor”, “Yeni üyemiz, hanımefendi biri, düşüncesini bilemem”, “Eğitim Sen’den yeni bize geçti, düşüncesi bozuk olabilir”, “Eski üyemiz, Hz. Süleyman Eğitim Vakfı müdavimi” gibi görüşler bulunuyor.

Eğitim Bir Sen’in, gönderdiği dosyaya tepkiler büyürken Diyarbakır Eğitim Sen 2 No’lu Şube Eş Başkanı Recep Şimşek “Bunun öğrenciye, veliye ve öğretmene yansıması olacaktır. Liyakati ortadan kaldıracaktır. Bir sendika nasıl oluyor da bir devlet kurumunun kimi atayacağına karar verebiliyor? Bugün Türkiye’de gelinen noktada sendikalar atama yapıyor” dedi.

Hiçbir zaman bir sendika üye ve yöneticisi için ‘fikri bozuk’ gibi bir tabir kullanmadıklarını dile getiren Şimşek, “Bu bir mücadele alanıdır. Herkes mücadelesini yürütür. Hiç kimse üyesine yönetici olmayı vadetmemesi gerekir. Bu doğru bir yöntem değildir. Eğitim Bir Sen bu yöntemden derhal vazgeçmelidir” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan müdür yardımcılığı mülakatında Eğitim Sen üyelerine düşük not verilerek saf dışı bırakıldığını hatırlatan Şimşek, “Aldığımız bilgilere göre bütün Eğitim Bir Sen üyeleri yüksek not alarak mülakatı geçti. Bu şu anlama geliyor: Bütün okullarda Eğitim Bir Sen üyeleri yönetici olacak” diye konuştu. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Balat’ta ‘Yazarlarla Kahve Sohbetleri’

SONRAKİ HABER

Çaka’da mermer ocağına karşı mücadele sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...