18 Ağustos 2017 11:57

Ayvalık’ta adalet forumu yapıldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yapılan adalet forumunda yerel sorunlar masaya yatırıldı.

Paylaş

C.Saffet YILMAZ
Balıkesir

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Demokrasi Platformu yaptığı forumla, 26-29 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale de yapılacak Adalet ve Demokrasi Kurultayına taşınacak talepleri raporlaştırdı.

Ayvalık’ta tüzel kişiliğe sahip kurum, kuruluş, dernek, sendika ve siyasi parti ile çevre örgütünden temsilcilerin katılımı ile gerçekleşen forumda Ayvalık ve Körfez yöresinin yerel kaynaklı adalet ve demokrasi sorunları belirlendi. Ayvalık’ın çevre ve doğa sorunlarının yanında çarpık ve plansız yapılaşma,toplu taşımada yaşanan sorunlar ile tarım alanlarının imara açılması, ilçede yaşayan Roman vatandaşların sorunları ve Balıkesir’in Büyükşehir olması ile yaşanan adaletsizlikler yerelde belirlenen başlıca konu başlıkları oldu. Ayrıca forumda adalet ve demokrasi türü kurultayların sadece Çanakkale ile sınırlı kalmayarak her ilde yapılması da önerildi.       

Kurultay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü’nün devamı niteliğinde olacak. 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleştirilecek olan kurultay boyunca, sabah ve akşam oturumlarında konuşulmak üzere 8 ayrı konu belirlendi. Bu kapsamda “mahkemede adalet, devlette adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, inançta adalet, eğitimde adalet, yaşamda adalet, medyada adalet” konulu oturumlar yapılacak.

ÖNCEKİ HABER

 ‘Trump istifa edecek’ iddiası

SONRAKİ HABER

Hak savunucusu Üstün, Beşiktaş taraftarıyla aynı koğuşta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...