18 Ağustos 2017 11:34

‘İşimizi geri istiyoruz’ eylemi engel dinlemiyor

‘İşimizi geri istiyoruz’ eyleminin 283’üncü gününde polis yine gruba müdahale etti. 

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 163’üncü güne girerken, hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 283’üncü güne girdi. 

Yüksel Caddesi'nde etrafı polis bariyerleriyle sarılı olan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen grup, Konur Sokak’ın girişini kalkanlarıyla kapatan polislerle karşı karşıya geldi. Polis her gün olduğu gibi bugün de grubun geçişine izin vermedi. Bunun üzerine Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği yerde kalkanların önünde açıklama yapmak isteyen grup, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi eylemi 163’üncü günün de Nuriye Semih işe geri alınsın” pankartı açarak, “Nuriye, Semih işe geri alınsın” ve “Nuriye Semih yalnız değildir” şeklinde sloganlar attı. 

POLİS SİREN ÇALDI 

Grubun sesini bastırmak siren çalan polis, gruba yine müdahale etti. Polis, grubu iterek sokaktan uzaklaştırdı. Polis ayrıca alkışlarla eylemi destekleyen çevredeki yurttaşları da sokaktan zorla uzaklaştırdı. Grup, polisin müdahalesini slogan ve alkışlarla protesto ederek sokaktan ayrıldı. (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

AB Türkiye’ye mali yardımda kesintiye gidecek

SONRAKİ HABER

Almanya özel kuvvetlerinde aşırı sağcı soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...