Musul'da IŞİD'den kurtarılan Êzidî çocuk ailesine kavuştu

2014'te 9 yaşındayken kaçırılan ve Musul'da IŞİD'den kurtarılan çocuk Kanada'daki annesine ve 4 kardeşine kavuştu.

18 Ağustos 2017 11:00
Paylaş

Irak'ta, IŞİD'in 2014'te Şengal'e saldırması sırasında kaçırılan ve geçen ay Musul operasyonu sırasında kurtarılan 12 yaşındaki Êzidî çocuk İmad Misko Temo, Kanada'da yaşayan annesi ve 4 kardeşine kavuştu.

Ailesi tarafından öldüğü sanılan ve Musul'da kurtarıldığı sırada görüntüsü ile çok konuşulan Temo'nun annesi ile kavuşmasında duygusal anlar yaşandı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin Ajansına göre, IŞİD tarafından 2014 yılında Irak'ın Şengal bölgesine yapılan saldırıda kaçırılan ve aile tarafndan öldüğü sanılan 12 yaşındaki İmad Misko Temo adlı Êzidî çocuk, Temmuz ayında biten Musul operasyonu sırasında eski Musul'da kurtarılmıştı.

Irak ordusu askerleri tarafından kurtarılırken çekilen görüntüleri ise dünyanın konuştuğu Êzidî çocuk, daha sonra Duhok'ta bulunan ve BM gözetimindeki kampa yerleştirilmişti. Perişan haldeki görüntülerin yayınlanmasından sonra Temo'nun anne ve 4 kardeşinin daha önce Şengal'den kaçtığı ve Kanada'da olduğu ortaya çıktı.

Ailesine kavuşmak isteyen Temo, BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin girişimi ile dün Kanada'nın Winnipeg kentinde bulunan annesi ve 4 kardeşine kavuştu. Anne Nafa Zohla Temo, 3 yıl önce 9 yaşında iken kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alamadıkları oğlu İmad Misko Temo'nun öldüğünü sanarken, ona kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Kavuşma anında duygusal anlar yaşanırken, Êzidî çocuk Temo ve ailesinin mutluluğu gözlerinden okundu. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

CHP’li Sarıbal’dan Uludağ'da villa yapımına tepki

SONRAKİ HABER

Dersim Ekoloji İnisiyatifi: Dersim sahipsiz değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...