Çiğli'de ücretleri ödenmeyen işçiler kule vincine çıktı

Çiğli'de 3 aydır maaşları ödenmeyen inşaat işçileri kule vince çıkarak haklarını istedi. İşçiler maaşlarının tamamı yatmadan inmemekte kararlı.

18 Ağustos 2017 09:53
Paylaş

İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Balatçık'ta bulunan Katal İnşaat ve Murat Gökçekaya Kuyumculuk'a ait 'For You Suite' adlı projenin inşaatını yürüten taşeron Rekart İnşaaat Taah. Müh. Ltd. Şti.'de çalışan işçiler 3 aydır maaşlarını alamadıkları için eyleme başladı. Maaşlarını alamayan 6 soğuk demir ustası kendilerini kule vince kitledi.

Maaşları ile ilgili defalarca müteahitlerle görüşen işçiler, bir sonuç alamayınca bu sabah saatlerinde seslerini duyurmak için şantiye alanında bulunan kule vince çıkarak maaşlarının ödenmesini istedi. Saatlerdir güneşin altında bekleyen işçiler maaşları ödenmeden kuleden inmemekte kararlı.

Öte yandan işçiler maaşlarını beklerken bir de inşaat sahiplerinin tehdidine maruz kaldı. Vincin yanındaki inşaatın en üstüne çıkan yöneticiler, işçileri eylemleri bırakmamaları durumunda işten atmakla ve İzmir'de barındırmamakla tehdit etti.

'MAAŞIN TAMAMI YATANA KADAR BURADAYIZ'

Gazetemize konuşan işçilerden Bahattin Kanlı, çalıştığı son olarak Ramazan Bayramı öncesinde asgari ücret kadar para yatırıldığını o zamandan bu yana ödeme yapılmadığı bilgisini vererek "Her defasında bu sorunu dile getirdiğimizde 'Yarın gelin' dediler. Son olarak da 'Ne yaparsanız yapın, ödeme yapamayacağız' dediler. Her birimizin yaklaşık 6 bin liralık alacağı var. Biz de kuleye çıkma kararı aldık, belki o zaman ödeme yapmak zorunda kalırlar diye. Yöneticilerin bizlere ettiği tehdidin ve küfürlerin kayıtları var. Devleti ve Çalışma Bakanlığını göreve çağırıyoruz. Hesabımız tamamen kapatalına kadar buradayız. Bu bugün olur ya da yarın farketmez dedi"

Çalışmaların durma noktasına geldiği inşaatta çok sayıda işçi aylardır maaşının çok az bir kısmını alabiliyor.

İşçiler patronun maaşlarını ödemesi üzerine eylemlerini sona erdirdi. (İzmir/EVRENSEL)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Tezcan: Erdoğan, gazeteleri siyasi operasyon için kullanıyor

SONRAKİ HABER

Birecik'te iki araç çarpıştı: 5 ölü 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...