18 Ağustos 2017 09:22

Tezcan: Erdoğan, gazeteleri siyasi operasyon için kullanıyor

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, partilerini hedef gösteren yandaş medyaya tepki gösterdi ve 'Bunların genel yayın yönetmeni Tayyip Erdoğan' dedi.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Hükümete yakın gazetelerin hedefinde bugün yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Evrensel'e konuşan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, aynı gün iktidara yakın 3 gazetede birden çıkan manşetleri, muhalefeti susturma girişimi olarak değerlendirdi.

Sabah Gazetesi “Kılıçdaroğlu'nun organize kumpası” ve Güneş Gazetesi de “Siyasi ayak CHP” manşetleriyle çıkarak, MİT TIR’ları krizi üzerinden CHP ile “FETÖ” arasında bağ kurmaya çalıştı. Star, “Kandil çağrı yaptı, Kılıçdaroğlu adını koydu, Çatıyı Merkel kurdu” manşetiyle muhalefeti hedef gösterdi.

‘TALİMATI ERDOĞAN’DAN ALIYORLAR’

Hükümete yakın gazetelerin Kemal Kılıçdaroğlu’yu hedef göstermesine ilişkin gazetemize konuşan CHP Parti Sözcü Bülent Tezcan, söz konusu gazetelerin ciddiye alınacak gazeteler olmadığını belirtti. Tezcan şunları söyledi: “Bunların yaptığı gazetecilik değil, bu yapılan operasyonel gazetecilik. Gerçekten medya ahlakı ve gazetecilik kültürüyle hareket eden yayın organları değil. Belli operasyonlar için kullanılıyorlar. Kurgulara bakıldığında bunların genel yayın yönetmeninin Recep Tayyip Erdoğan olduğu anlaşılıyor. Ondan talimat alıp kumpasların haberini yapan gazeteler.”

'HUKUKSUZ HER İŞTE ORTALIK AYAĞA KALKAR'

Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MİT TIR'ları haberi öne sürülerek tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarını hatırlatarak, Kılıçdaroğlu’nun tutuklanmasına yönelik bir hazırlık olup olmadığına yönelik sorumuza şu ifadelerle yanıt verdi: “Türkiye'yi çatışma ortamına sürüklemeye çalışıyorlar. Zaten hukuk ve adalet kalmadı. Bütün muhalefeti susturma peşindeler. Şu anda toplumun geniş desteğiyle iktidarın zulmü ve zorbalığına karşı direnen en önemli lider Kılıçdaroğlu ve onu susturmak, toplumsal muhalefeti sindirmek için attıkları adımlar. Biz bunlar kumpas davaları dedik, ancak onların bu kumpasları da onları kurtarmaya yetmeyecek.”

 “Adaletsiz ve hukuksuz her işte ortalık ayağa kalkar” diyen Tezcan, şöyle konuştu: “Kimseye tavsiye etmem, yer yerinden yıkılır. Türkiye’de kimse umutsuzluğa düşmesin. İktidar herkesi korkutarak, yaratacağı umutsuzluk ortamında kendi gücünü tahkim etmeye çalışıyor. Zorbalığa teslim olmayıp özgürlük yanlıları cesaret ve dayanışma içinde olursa zorba iktidarların takkeleri düşer ve aslında hiç de güçlü olmadıkları görülür. Umutsuzluk yok, Türkiye deli gömleğini yırtıp atacak.”

SABAH VE GÜNEŞ MİT TIR’LARINI UNUTMADI!

“Kılıçdaroğlu’nun organize kumpası” manşetiyle çıkan Sabah, manşetin alt başlığına ise, “Cumhuriyet’in MİT TIR’larıyla ilgili attığı ihanet manşetinin yol haritası, Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’cü ekiple buluşmasında belirlendi.” “Siyasi ayak CHP” manşetiyle çıkan Güneş'in manşetin alt başlığında “FETÖ'cülerin verdiği mavi dosyalarla parlatıldı. Örgütün Baykal'a kurduğu kaset kumpasıyla genel başkanlık koltuğuna oturdu. Göreve geldiği ilk günden bu yanı FETÖ’yü savundu. Elebaşı Gülen ne dediyse aynısını söyleyerek, örgütün 'siyasi imamı' gibi hareket etti.”

STAR MUHALEFETTEN RAHATSIZ

Star gazetesi ise, muhalefetin ortak hareket etmesinden duyduğu rahatsızlığı bugün, manşetinden, “Kandil Çağrı Yaptı, Kılıçdaroğlu Adını Koydu, Çatıyı Merkel kurdu” başlığıyla dile getirdi. Haberin alt başlığında ise, “2019 seçimleri için Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı uluslararası şer ittifakının harekat planı ortaya çıktı. Almanya, CHP, HDP, MHP’li muhalifler, FETÖ ve PKK birleşti. Bu şer ittifakı kamuoyuna Demokrasi Bileşenleri Bloğu şeklinde sunuldu” ifadelerine yer verilerek, muhalefet bir kez daha hedef gösterildi.

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Gürer: Tarım işçileri ölüme gidiyor

SONRAKİ HABER

Çiğli'de ücretleri ödenmeyen işçiler kule vincine çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...