18 Ağustos 2017 07:49

 ‘Sözcü raporunu kim, hangi yetki ile hazırladı?'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sözcü gazetesine yönelik soruşturmada görev alan bilirkişinin, hazırladığı raporu Meclis gündemine taşıdı. 

Paylaş

MASAK’ın Sözcü gazetesinde sorunlu mali bir ilişki olmadığına dair raporunun ardından devreye yeni bir bilirkişinin sokulduğunu belirten Yarkadaş, şöyle konuştu: Konuyu TBMM’ye de taşıdım. Başbakan Binali Yıldırım’a, raporda ismi geçen kişinin Adliye Bilirkişi Listesi’nde olmamasına rağmen, kendisine böyle bir raporu kimin hangi yetkiyle hazırlattığını sordum. Raporun ve operasyonun arkasında, Berat ve Serhat Albayrak’ın bulunup bulunmadığı sorusunu yönelttim... Yıldırım bu sorulara derhal yanıt vermelidir!”

Bilirkişinin 76 sayfalık bir  rapora imza attığını söyleyen Yarkadaş, “‘Yeter!’ başlıklı haberi bile suçmuş gibi gösterilmiş. Bu haberin hükümete karşı algı operasyonu olduğu gibi saçmalıklara yer verilmiş. Öyle ki; gazetenin “Yurtta Sorun Dünyada Sorun” başlığı bile darbeci alçakların Yurtta Sulh Konseyi ile ilişkilendirilmiş” dedi.

‘AMBARGOYA TESLİM OLMAYINCA...’

“İktidar, Sözcü’nün yaptığı haberlerin toplumu etkilediğini görüyor ve bu yüzden susturmak istiyor. İktidar bu yüzden Sözcü’yü susturmak için adeta gazetenin üzerine çullanıyor” diyen Yarkadaş, Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu ile sozcu.com.tr Yazı İşleri Müdürü Mediha Olgun’un bu yüzden 84 gündür tutuklu olduğunu hatırlattı. Yarkadaş, “Her iki meslektaşımızı içeride tutacak bir delil bulamadılar. Bu kez de soruşturmanın çöktüğü görülmesin diye suç icat etmeye çalışıyor, manşetleri ve haberleri suç unsuru gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu beyhude bir çabadır” dedi.

Yarkadaş, aradan geçen 84 güne rağmen 600 kişiyi istihdam eden ve gazeteyi basan altı matbaası bulunan Burak Akbay ile Mediha Olgun ve Gökmen Ulu hakkında bir iddianamenin hazırlanamamış olmasına da dikkat çekti. CHP’li vekil, “Yazacak bir şey bulamadıkları için, iddianameyi de hazırlayamıyorlar. Şimdi tek umutları, bilirkişinin manşetten suç çıkaracak icadı... Bakalım daha hangi saçmalıklara tanık olacağız” dedi.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel Türkiye’nin rehinesi

SONRAKİ HABER

Petrol-İş, baskıyı arttıran Petkim yönetimini uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...