18 Ağustos 2017 06:38

Trump'ın ırkçılara desteği dergi kapaklarında

ABD Başkanı Donald Trump'ın ırkçı gruplarla olan ilişkisi önde gelen dergilerin kapaklarına taşındı.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump’ın ırkçı gruplara yönelik gizleyemediği sempatisi önde gelen dergilerinin kapağına taşındı. The Economist ve The New Yorker, Trump’ı ırkçı Ku Klux Klan örgütüyle ilişkilendiren kapaklarla çıktı.

Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde 1 kişinin ölümüyle neticelenen ırkçı saldırı ve eylemler sonrası Trump’ın tavrının eleştirildiği The Economist’teki başyazıda “Siyaseten münasebetsiz, ahlaken çorak ve başkanlık için uygunsuz” denildi.

Yazıda Trump’ın siyasetteki en basit test olan ‘Nazileri kınama’ konusunda bile beceriksiz davrandığı ve bunun eski Ku Klux Klan lideri David Duke’ün desteğini kazanmasına yol açtığı belirtildi.

Kapaklarıyla meşhur The New Yorker’daki çizimin sahibi David Plunkert ise “Başkan Trump’ın nefret gruplarına yönelik onların oyunu kaybetmek istemezcesine verdiği zayıf karşılık beni bu çizimi yapmaya itti” dedi. Çizimde Trump, geleneksel KKK kukuletasını üflerken görülüyor.

KU KLUX KLAN NEDİR?

ABD'nin en tanınmış ırkçı grubu Ku Klux Klan, 1865'teki Amerikan İç Savaşı'ndan sonra ülkenin güney eyaletlerinde eski Konfederasyon subayları tarafından kurulmuştu. Başta güney eyaletlerinde büyüyen KKK, 1900'lü yıllarda ülke geneline yayıldı. Siyahlara, Yahudilere, göçmenlere, eşcinsellere düşmanlığıyla bilinen grup, beyaz kıyafetleri ve yalnızca gözlerinin açıkta olduğu kukuletalarıyla tanınıyor. Üye sayısı 5 ila 8 bin olarak tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme cinsel istismar davasında yine ‘rıza’ aradı

SONRAKİ HABER

Mehmet Ali Aslan: Yıkım bitirilene kadar devam edeceğim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...