21 Temmuz 2012 07:22

Abdülkadir Bulut Şiir Ödülü, Alp Arslan Akman’ın

1970’li yılların Türk şiirinde, gür sesiyle kendine özgü bir yer edinmiş olan Şair Abdülkadir Bulut’un anısına bu yıl ikincisi düzenlenen şiir yarışması sonuçlandı. Ödüle, “Düş Kuşun Kanadında” adlı dosyasıyla Alp Arslan Akman değer bulundu.Çağdaş Şair ve Yazarlar Derneğince (ÇAĞ

Abdülkadir Bulut Şiir Ödülü, Alp Arslan Akman’ın
Paylaş

1970’li yılların Türk şiirinde, gür sesiyle kendine özgü bir yer edinmiş olan Şair Abdülkadir Bulut’un anısına bu yıl ikincisi düzenlenen şiir yarışması sonuçlandı. Ödüle, “Düş Kuşun Kanadında” adlı dosyasıyla Alp Arslan Akman değer bulundu.
Çağdaş Şair ve Yazarlar Derneğince (ÇAĞŞAD) düzenlenen yarışmada Hüseyin Atabaş, Gülsüm Cengiz, Ali F. Bilir, M. Mahzun Doğan, Fadıl Oktay ve Aydan Yalçın’dan oluşan seçici kurul, yarışmaya katılan 27 kitap ve dosya arasında yaptığı değerlendirmede, Melih Elhan’ın “Kedi Tedirginliği” adlı kitabı ise “Övgüye Değer Eser Ödülü”ne değer görüldü.
Yarışmada, şartnamede olmamasına karşın, Seçici Kurul’un önerisiyle iki ödül daha verildi. Yusuf Alper’in “Zamanı Geçtim” adlı şiir kitabı, “Jüri Özel Ödülü”ne değer bulunurken, henüz 16 yaşında olmasına karşın ikinci şiir kitabı “Sesim Boğuluyor Denizlerde”yi yayımlayan Cihan Barış Budak’ın bu yapıtına ise, “Özendirme Ödülü” verildi.
Ödül, Abdülkadir Bulut’un ölüm yıl dönümü olan 8 Ağustos 2012’de,  Anamur’da yapılacak anma etkinliğinde sahiplerini bulacak. Anma etkinliği, ÇAĞŞAD ve Anamur Kültür Derneğinin iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

ALP ARSLAN AKMAN KİMDİR?

Bu yıl ikincisi düzenlenen Abdülkadir Bulut Şiir Yarışması’nda ödüle değer bulunan Alp Arslan Akman, İlk şiirini, Nisan 2010’da, Bursa çıkışlı Akatalpa dergisinde yayımladı. Daha sonra Eliz Edebiyat, Mühür, Onaltıkırkbeş, Papirüs, Bireylikler, Koridor, Berfin Bahar, Hayâl, Yokuş, Kurşun Kalem, Deliler Teknesi, Ekin Sanat, Afrodisyas Sanat dergilerinde şiirleriyle yer aldı. 2010 yılında Şahmeran Şiir Yarışması’nda İkincilik Ödülü, 2011 yılında 4. ÇKSD Şiir Yarışması’nda birincilik ödülü ve 14. Hasan Bayrı Şiir Yarışması’nda mansiyon kazandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

20 yıl önce babayı, 20 yıl sonra çocukları...

SONRAKİ HABER

AA’da sıra ‘oruç listesi’ne geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...