17 Ağustos 2017 16:05

 ‘Atıf Yılmaz Filmleri’ Foça’da gösteriliyor

Foça Belediyesi'nce düzenlenen “Atıf Yılmaz gösterimleri”, “Selvi Boylum Al Yazmalım” isimli filmin özel gösterimiyle başladı.

Paylaş

Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Turizm Meclisince düzenlenen “Atıf Yılmaz gösterimleri”, “Selvi Boylum Al Yazmalım” isimli filmin özel gösterimiyle başladı.

Deniz Türkali ve Arif Keskiner, “Selvi Boylum Al Yazmalım” isimli filmin özel gösterimine onur konukları olarak katıldı. Sunar Kural Aytuna’nın takdimiyle sahneye gelen onur konukları, duygu ve düşüncelerini sinemaseverlerle paylaştı.

Türkiye sinemasının en değerli yönetmenlerinden Atıf Yılmaz’ı tanımaktan ve onunla birlikte çalışmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu ifade eden Yapımcı-Senarist Arif Keskiner, Kırgız Yazar; Cengiz Aytmatov’un öyküsünden uyarlanan “Selvi Boylum Al Yazmalım” isimli filmin yapım süreciyle ilgili bazı detayları anlattı. Film Yapımcısı Arif Keskiner “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin Kırgızistan’da yapılan galasında yaşadığı anılarını da paylaştı.

Atıf Yılmaz’ın eşi Oyuncu-Yazar Deniz Türkali, usta yönetmenin ’80’li yıllardaki filmografisinde kadına dair hikayelere sıklıkla yer verdiğini belirtti. Türkali “Sinemamızın en üretken yönetmenlerinden biri olan Atıf Yılmaz, kadınların sorunlarını, toplum içinde ayakta kalabilme mücadelesini ve direnişini, beyazperdeye büyük bir ustalıkla yansıtmıştır” dedi.

Foça Beşkapılar Kalesi’nde gerçekleşen “Atıf Yılmaz film gösterimleri” 22 Ağustos, Salı gününe kadar devam edecek.

Program şöyle: Bugün “Bir Yudum Sevgi”, 19 Ağustos Cumartesi “Ah Belinda”, 20 Ağustos Pazar “Adak”, 21 Ağustos Pazartesi “Adı Vasfiye”, 22 Ağustos Salı “Deli Kan”.

Saat 21.00’de başlayacak olan filmler ücretsiz olarak gösterilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP’den Şapatan raporu: Devlet özür dilesin

SONRAKİ HABER

Kartal’da ‘Edebiyat Sanat Çadırı’ 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...