Ankara Numune Hastanesi'nde odaları su bastı

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin son katını sağanak yağmur nedeniyle su bastı.

17 Ağustos 2017 14:15
Paylaş

Ankara'da yaşanan sağanak yağmur nedeniyle Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin son katını su bastı. Hastanenin Beyin Cerrahi ve Üroloji Servislerinin bulunduğu B Blok üst katında tavandan akan su kısa sürede koridor, doktor ve hasta odalarına ulaştı.

Hastane çalışanları suyu tahliye etmeye çalışırken suyun elektrik hattının geçtiği yerden akması hastanede bulunanları kaygılandırdı. Evrensel’e ulaşan görüntülerde hastaların yakınları tarafından dışarı çıkarıldığı ve beyin ameliyatı olmuş bir hastanın tekerlekli sandalye ile servis dışına götürüldüğü görülüyor.

Hastalar ve hasta yakınları enfeksiyon ihtimaline rağmen hastaların tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tavanında akan su akıllara geçen yıl gerçekleşen yangını getirdi. 18 Mayıs 2016 tarihide aynı yerde çıkan yangının sebebinin önce yağmur yağarken hastaneye düşen yıldırım olduğu iddia edilmiş, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ise incelemeler sonrasında “Çatı içerisinde elektrikten başka ısı kaynağının olmadığı görülmüş olup, bizce çatı içerisindeki elektrik tesisatının ısınması sonucu kablo izolasyonlarını yaktığı, yanan kablo izolasyonlarının da çatının ahşap kısmını tutuşturduğu, yangının da bu şekilde çıktığı kanaatindeyiz" açıklaması yapmıştı. Yangının çıktığı klinik 4-5 ay boyunca kapalı kalmış ve hastanenin çatısı tamamen yenilenmişti.

Ancak bugün yağan yağmurun ardından su baskınının yine ışıklandırmaların hemen yanından olduğu görülüyor. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

AKP’de 3’üncü istifa: Şırnak İl Başkanı Aşan da istifa etti

SONRAKİ HABER

Viranşehir’de 2'si kardeş 3 çocuk, su birikintisinde boğuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa