17 Ağustos 2017 10:03

Güney Kore: Bir daha asla savaş olmayacak

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kore yarımadasında bir daha asla savaş olmayacağını söyledi.

Paylaş

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, devlet başkanlığı görevindeki 100. günü dolayısıyla yaptığı basın toplantısında, Kuzey Kore ile ABD arasındaki kriz ile Güney ve Kuzey Kore arasındaki ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu.

Kore Savaşı’nın ardından ülkeyi yeniden inşa etmek için halkın hep birlikte çaba sarf ettiğini ve sahip oldukları her şeyi başka bir savaşa daha kurban veremeyeceklerini söyleyen Moon, “Kore yarımadasında bir daha asla savaş olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim” diye konuştu.
Moon, ABD’nin ve ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın, Kuzey Kore’ye karşı herhangi bir seçeneği, önceden Güney Kore ile görüşme konusunda mutabık kaldığını belirtti. Moon, Trump’ın “Kuzey Kore’ye karşı sarf ettiği kavgacı sözlerin Kuzey Kore’ye baskı uygulanması için güçlü bir çözüme işaret ettiğini, mutlaka askeri çatışma anlamına gelmediğini” savundu.

Moon, “Kuzey Kore’nin kıtalar arası balistik füze ve balistik füze başlığı geliştirme çalışmalarını tamamlamasının kırmızı çizgiye yaklaştığı anlamına geleceğine inanıyorum. Kuzey Kore, kritik bir noktaya geliyor. Bu nedenle Kuzey Kore’nin provokasyonlarını engellemeliyiz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya yerlilerinin hukuk zaferi

SONRAKİ HABER

Mısır’da tekstil işçilerinin grevi 1 haftayı geride bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...