17 Ağustos 2017 08:30

İnsan Hakları Derneği: Murat Çelikkan'a Özgürlük

İHD, İnsan Hakları Savunucusu Murat Çelikkan'a 18 ay hapis cezası verilmesini kınayan bir açıklama yayınladı ve serbest bırakılmasını talep etti.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından, İnsan Hakları Savunucusu Murat Çelikkan'a Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma gösterdiği için hakkında 18 ay hapis cezası verilmesini kınayan bir açıklama yayınlandı ve Çelikkan'ın serbest bırakılması talep edildi.

İHD'nin açıklamasında düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmanın, basın özgürlüğü için çalışmanın suç olmadığı, bu özgürlüklerin baskı altına alınmaya çalışılmasının ve ihlal edilmesinin suç olduğu vurgulandı.

Murat Çelikkan'ın İnsan Hakları Derneğinin kuruluşunda çalıştığı, 1990 yılına kadar İHD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği yaptığı ve halen de Hafıza Merkezi eş direktörlüğü yapmakta olduğu belirtilerek kararlı bir insan hakları savunucusu ve meslektaşlarının deyimi ile hak temelli gazetecilikte nadir örneklerden biri olduğu ifade edildi.

Ayrıca açıklamada Özgür Gündem gazetesinden sonra gazete ile dayanışmayı da hedef haline getiren; dayanışmayı  bir günlük nöbetçi yayın yönetmeni olarak destekleyen 38 gazeteci, yazar, bilim insanı, sanatçıya açılan davalar ve verilen cezalar ile Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin, Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan’ın ardından Murat Çelikkan’ı da hapishaneye gönderen yargı sürecinin her aşaması hukuksuz olduğu ve hak ihlalleri ile dolu olduğu belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Damla Koşar Viyana’da birinci oldu

SONRAKİ HABER

Kandilli Müdürü: Marmara'da 7 üzeri deprem olacağı açık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...