17 Ağustos 2017 06:17

Özkök'ten 15 Temmuz'a dair MİT ayrıntısı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, 15 Temmuz gecesi saat 22.10 sonrasında dahi MİT Basın Danışmanı Yılmaz'ın darbeden haberdar olmadığına dikkat çekti.

Paylaş

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, '15 Temmuz gecesi farkına varamadığım çok tuhaf bir ayrıntı' başlıklı köşe yazısında gazetenin Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın “24 Saat: 15 Temmuz’un Kamera Arkası” kitabındaki bir bölüme değindi.

Burada Hande Fırat ile MİT Basın Danışmanı Nuh Yılmaz arasında saat 22.10 sonrası geçen telefon konuşmasını hatırlatan Özkök, Yılmaz'ın "darbe" iddiaları için "Haberim yok" dediğini aktardı.

Aynı Yılmaz'ın birkaç saat sonra televizyonlardan "Darbe püskürtüldü" dediğini ifade eden Özkök, "Başlayan darbeyi haber alamayan bir insan, bittiğini nasıl haber almış acaba..." dedi.

Özkök daha önce de MİT Basın Danışmanı Nuh Yılmaz'ın "Darbe püskürtüldü" dediği saatlerde Başbakan Binali Yıldırım'ın "Tehlike geçmedi" dediğine vurgu yapmıştı. MİT'ten buna Abdulkadir Selvi'nin köşe yazısı aracılığıyla "Psikolojik savaş veriyorduk" yanıtı gelmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sivas'ta zincirleme kaza: 2 ölü 7 yaralı

SONRAKİ HABER

Eğitim Bir Sen'den okul müdürü ataması için fişleme listesi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...