17 Ağustos 2017 04:20

Yeni Şafak: ABD ajanları Adil Öksüz'ü Almanya'ya kaçırdı

'FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmamı' olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün ABD ajanları tarafından Almanya'ya kaçırıldığı öne sürüldü.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminin firari sanığı Adil Öksüz'ün Türkiye'deki ABD ajanları eliyle Almanya'ya kaçırıldığı iddia edildi.

16 Temmuz 2016 sabahı Akıncı Üssü çevresinde yakalandıktan sonra salıverilen ve 18 Temmuz'da uçakla Ankara'dan İstanbul'a giden Öksüz, buradan Sakarya'ya geçmiş, sonra kayıplara karışmıştı.

Öksüz'ün, darbe girişiminden 6 gün sonra, 21 Temmuz 2016'da ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan arandığı ortaya çıkmıştı.

Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberine göre, Türkiye'deki ABD ajanları eliyle güvenli bir yerde saklandığı ileri sürülen Öksüz'ün, yolculuk için şartlar hazır olduğunda yine ABD'liler tarafından askeri kargo uçağıyla Almanya'ya götürüldüğü iddia ediliyor. Türkiye'de bir NATO üssünden kalkan uçağın, Hannover'e 30 kilometre uzaklıktaki Wunstorf kasabasında bulunan üsse indiği ve Öksüz'ün ilgililere burada teslim edildiği öne sürülüyor.

'GURBETÇİLER GÖRDÜ' İDDİASI

Yeni Şafak'ın haberine göre Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli bir yurttaş, Öksüz'ü bir ay önce, 17-18 Temmuz tarihlerinde saat 20.00-21.00 civarında Hannover Steintor merkezindeki Karadeniz Lokantası'nda gördüklerini söyledi.

Görenler, Öksüz'ün üzerinde bol siyah bir kıyafet olduğunu, şapka taktığını ve elinde çanta bulunduğunu ifade ediyor. Öksüz'e Almanya'da Baden-Württemberg eyaleti tarafından ‘geçici oturum belgesi' verildiği, Öksüz'ün, belgeyi aldıktan sonra Hannover'e gittiği iddia ediliyor.

Yeni Şafak'ın iddiasına göre Öksüz'ü görenler ondan "Oldukça zayıflamış" diye bahsediyor. Öksüz'ün tanınmamak için kilo verdiği belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yalova’da depremde yaşamını  yitirenler anıldı

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 17 Ağustos 2017

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa