17 Ağustos 2017 01:05

‘Aydınlık bir Türkiye için Evrensel ile dayanışmaya...’

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Evrensel e-gazeteye abone olarak demokrasi güçlerini ve halkı gazetemizle dayanışmaya çağırdı.

Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Evrensel e-gazeteye abone oldu. Gazetemizin 23 yıldır her türlü baskı, tehdit koşullarında ilkelerinden taviz vermeden yayın hayatına devam ettiğini belirten Tarhan, “Aydınlık bir Türkiye’de yaşamak istiyorsak bütün demokrasi güçleri Evrensel’e sahip çıkmalı, okumalı, abone olmalı. Ben Evrensel gazetesine bundan dolayı abone oldum. Özgür basın susturulamaz” diyerek tüm demokrasi güçlerini ve halkı gazetemiz ile dayanışmaya çağırdı.

‘AKP POLİTİKALARINI MEDYA ÜZERİNDEN DAYATTI’

Türkiye’de özellikle son bir yılda basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskının arttığına dikkat çeken Tarhan, “AKP iktidara geldikten sonra ilk hamlesi; işçilerin, emekçilerin, esnafın, sanayicinin verdikleri vergilerle görsel yayın yapan TRT’yi ele geçirdi. Diğer TV, gazeteleri baskı tehditle kendi yandaş basını haline getirdi. Kendi politikalarını medya üzerinden milyonlarca izleyiciye ulaşarak, kendi gerici fikirlerini dayattı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 20 Temmuz’da kanun hükmünde kararnamelerle ülke demokrasisine darbe yaparak, demokratik kesimlere  baskıları artırdı. Basın emekçileri boyun eğmediği  için, yandaş olmadığı için, baskı tehdit yapılarak işten atıldılar. Gazete, TV’ler kapatıldı. Bir çok yazar, gazeteci cezaevine atıldı. Halka doğru haberi ulaştıran, halkı bilgilendiren  Basın ve basın emekçilerine uygulanan politikalar utanç vericidir” dedi.

‘BÜTÜN DEMOKRASİ GÜÇLERİNE ÇAĞRIMDIR’

“Evrensel gazetesi 23 yıldır her türlü baskı tehdit koşullarında ilkelerinden taviz vermeden yayın hayatını sürdürüyor” diyen Tarhan, “Köşe yazarları tutuklanıyor, ekonomik kıskaca alınıyor buna rağmen yoluna devam ediyor. Evrensel ve diğer ilkeli haber yapan gazeteleri, Bizler; demokrasiden, özgürlüklerden, laiklikten, barıştan, kardeşlikten yana olan herkes şunu iyi bilmeli; bu yayınları sahiplenmeden AKP’nin çağ dışı, gerici politikalarını püskürtemeyiz. Çünkü AKP bu dayatmaların sonucu ülkeyi karanlığa götürüyor. Ülkenin elektriğini kesiyor, şalterini  indiriyor. Aydınlık bir Türkiye’de yaşamak istiyorsak bütün demokrasi güçleri Evrensel’e sahip çıkmalı, okumalı, abone olmalı. Ben Evrensel gazetesine bundan dolayı abone oldum. Özgür basın susturulamaz” ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Rakkalılar bir kapanın içinde ve kurtarılmayı bekliyor

SONRAKİ HABER

Depremin 18'inci yılında Gölcük'te yitirilenler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa