16 Ağustos 2017 16:27

DBP, gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterdi

DBP, Eş Genel Başkanları Mehmet Arslan’ın gözaltına alınması ve Kışanak ile Tuncel'in serbest bırakılmamasına tepki gösterdi.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır’daki Genel Merkez Danışma Bürosunda düzenlediği basın toplantısıyla, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın gözaltına alınması ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın “Tutukluluk halinin devam edilmesi”ne tepki gösterdi. Açıklamada Kışanak ve Tuncel’in dosyaları incelenmeden duruşmanın ertelendiğine dikkat çekildi. DBP yöneticilerinin katıldığı toplantıda açıklamayı Eş Genel Başkan Yardımcısı Berat Birtek yaptı. 

‘ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’

DBP’ye yönelik büyük bir baskının olduğunu söyleyen Birtek, “Hukuk mefhumu neredeyse tamamen ortadan kaldırılarak AKP hukuku adı altında halklara hukuksuzluk dayatılır duruma getirilmiştir. Birçok il, ilçe, belde ve köylerimizde yöneticilerimizin de aralarında bulunduğu yüzlerce insanımız gözaltına alınıp, psikolojik ve fiziki işkenceye maruz kalmıştır. Binlerce arkadaşımız hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde rehin tutulmaktadır. Askeri darbeleri gölgede bırakan bir süreci hep beraber yaşıyoruz. Parti olarak tüm bu hukuksuzluk kanunsuzluk ve faşist uygulamalara rağmen çalışmalarımız, halkımız ile bütünleşmemiz hiç bir aksaklığa uğramadan devam edecektir” dedi. 

'HUKUKSUZ GÖZALTILAR YAŞANIYOR’ 

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın ikamet adresi bilinmesine rağmen 12 Ağustos sabahı akıl, vicdan, ahlak ve hukuk ile izah edilemeyecek bir şekilde Adana’da gözaltına alındığını dile getiren Birtek, geçen dönem Parti Meclis (PM) Üyesi olan Harika Peker ve Eski MYK Üyesi Mehmet Mehdi Tunç’un da ikametlerinde gözaltına alınıp Siirt Emniyet Müdürlüğünde hiçbir gerekçe gösterilmeden hukuksuz bir şekilde rehin tutulduğunu ifade etti. Birtek, “Avukatlar aracılığıyla yapılan görüşmelerde savcıların eş başkanımız ve üyelerimizin mahkemeye çıkarılmasına dönük bir oyalama çabasında olduğu anlaşılmıştır. Parti olarak eş genel başkanımızın hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasını ve gözaltı süresinin uzatılmasını asla kabul etmeyeceğimizi, bu nedenle bu hukuksuzluğa derhal son verilmesini istiyoruz. AKP devletinin direnen halklara dönük mesajı nettir; ‘Sesinizi çıkarmayacaksınız, kültürünüze, kimliğinize, dilinize ve renklerinize sahip çıkmayacaksınız’ şeklinde vurgulanan mesajın tarafımızca asla kabul edilmeyeceği ve direnişin büyütüleceği bilinmelidir” diye konuştu. 

‘GEÇİCİ HEYET BAKIYOR’

Ülkede OHAL ile birlikte hukuksuzluğun derinleştiğinin altını çizen Birtek, uzun bir süredir cezaevinde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın 15 Ağustos’ta görülen duruşmasında, mahkeme heyetinin dosyayı incelemeden duruşmayı ertelediğine dikkat çekti.

Birtek, “Son 3 mahkemeye geçici heyetin bakması AKP devletinin ciddiyetsiz yaklaşımlarını bir kez daha göstermiştir. Belediyelerimizin gasbı, siyasetçilerimizin ve seçilmişlerimizin çok büyük cezalarla yargılanmasının, yasal partilerin bu şekilde baskı altına alınmasının altında yatan gerçek AKP devletinin giderek acziyet yaşamasıdır. Eş başkanlarımız, seçilmişlerimiz ve hukuksuzca gözaltına alınmış olan tüm insanlarımız derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Merkel: Türkiye ile Gümrük Birliği'ni genişletmeyeceğiz 

SONRAKİ HABER

77 yaşındaki kadına 5 bin 500 TL ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...