16 Ağustos 2017 14:58

Ceyhun İrgil: Bakan ÖSYM’yi aklama peşinde

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ÖSYM açıklamasına tepki gösteren CHP’li İrgil ‘Bakan ÖSYM’yi aklama peşinde’ dedi.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ÖSYM’nin yanlış puan hesaplaması ile ilgili açıklamasına tepki gösteren TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li İrgil“ÖSYM’nin özrü kabahatinden büyüktü, Bakanın her kelimesi daha büyük kabahat” dedi. 

ÖSYM’yi skandallar merkezi olarak adlandıran ve yönetime istifa çağrısında bulunan CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Bakan Yılmaz’ın üniversite sınav sonuçlarında yaptığı hesap hatası için özür dileyen ÖSYM’yi aklama peşinde olduğunu söyledi. 

KEŞKE BU AÇIKLAMAYI YAPMASAYDI

İrgil şöyle devam etti: “Bugüne dek hiçbir hatası için hesap sorulmayan ÖSYM’nin son skandalı için Bakan ‘Keşke olmasaydı’ diyerek bu kurumun hatasından sonra özür dilemesine vurgu yapmış. ‘Bizim değerler eğitimimizde özür dilemek değerler eğitiminin bir parçasıdır’ demiş. Evet, keşke böyle bir hata olmasaydı ama keşke Bakan da böyle bir açıklama yapmasaydı. Bakana hatırlatırım; özür dilemek değerler eğitiminin bir parçasıysa, istifa etmek de ahlaklı bürokrasinin bir parçasıdır! ÖSYM yönetimi salt bu nedenle istifa etmelidir. Oysa Bakan çıkmış, çocuğunun hatasından dolayı zarar gören bir başka çocuğun ailesine açıklama yapar gibi, ‘Ama özür diledi, bak bu önemli’ diyor. Özür dilemenin önemini öğreten anne-baba aynı zamanda çocuğuna ahlaklı davranmayı da öğretmelidir. Bakan sözüne ettiği değerler eğitimi müfredatına ‘ahlaklı insan nasıl olur’ konusunu da eklemeli, belki bu şekilde yerlerde sürünen bürokrasiyi yükseltebilir.”

HATA YAPAN GİDER, İYİSİ GELİR

İrgil ayrıca devlet ahlakı ve güven için istifa etmenin yanısıra verilen sözlerin de tutulmasının bir değer olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bakanlığın daha önce sözleşmeli öğretmen eş ataması sözü, mahkeme kararlarına uyma sözü, ağustosta 10 bin atama sözü gibi ÖSYM soruşturmasının da buhar olup unutulmamasını dilerim. Daha da önemlisi bu gençlerin ve ailelerin mağduriyeti nasıl giderileceğinin bir yolunun bulunması gerek. Devamlı ‘pardon’, ‘özür dileriz’, ‘Allah bizi affetsin’ anlayışı ile devlet yönetilmez. Hata yapan, liyakatli olmayan gider, daha iyi yapacak olan gelir. Devlet özür ile yönetilmez! Devlet ciddiyetle, liyakatla, adaletle yönetilir.”

BAKAN NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul’da gazete ile televizyonların eğitim editörleri ve muhabirleriyle bir araya geldi. Bakan Yılmaz, toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

İsmet Yılmaz, ÖSYM’nin ÖSYS-2017 yerleştirme sınavında ikinci kez yanlış hesaplama yaparak ‘özür dilemesi’yle ilgili soruya “Öncelikle şunu söyleyeyim, bir hata ve hatanın hiçbir zaman iyisi olmaz. Keşke olmasaydı. İkinci husus, hatadan sonra özür diledi. Bizim değerler eğitimimizde özür dilemek değerler eğitiminin bir parçasıdır” dedi. Yılmaz, “Ancak bununla ilgili kendi idari işlemlerini başlattı. O soruşturma neticesi ortaya çıktığında biz de kamuoyuna bunun neden kaynaklandığını tek tek açıklayacağız.” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

OHAL’de işsizliğin iyileşmesi mümkün değil

SONRAKİ HABER

12 Eylül sonrası ilk kitabevi örgütlenmesi engelleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...